Ett tuffare Lillån...

Ja, är det så att Lillån FK dam är ett tuffare lag i år? Jag tror det för det kommer nämligen att behövas. Mot GSBK i söndags visade vi att vi inte bara är ett spelande lag utan också tar fighten i närkamperna vilket ser mycket bra ut inför seriestarten.

Jag tror att samtliga Lillåspelare hade roligt på planen i långa stunder. Det var många fina spelkombinationer i anfallet framförallt där nyförvärvet Frida för i år verkligen har hittat sin position. Hon funkar bra både som target player och som utmanare i löpdueller med motståndarna.

Det fanns en hel del bra rull i backlinjen också stundtals. Vi spelade oss ur flera situationer, kanske framförallt i första halvlek. I början på andra halvlek fick vi känna oss lite pressade, vi hade svårt att ta oss från vår planhalva under en period och får vara glada över att GSBK inte förvaltade sina chanser bättre än vad de gjorde. Istället blev det inspark på inspark. Spännande hur lojala spelarna är i Lillån innan matchen bestämde vi hur vi skulle göra vid insparkarna. Olivia skulle slå från sin kant på offensiva mittfältaren. Vi blev sönderlästa mina damer och kanske en variation inte skulle ha gjort så mycket. Trots Leffes många bra direktiv så tror jag säkert att han välkomnar egen kreativitet och egna lösningar. Allt kan inte lösas från kanten. Vi måste bli bättre på att tänka på planen och hjälpa varandra till lösningar när något inte längre funkar.

Iallafall så kom vi ur pressen och insparkandet och lyfte åter och var det dominerade laget på planen. Tre målskytt för dagen var Frida som efter att ha haft lite missade chanser förra matchen nu på allvar hittat målet.

Positivt från matchen är att vi tar för oss mer, vi har alltid haft en tuffing i Lillån, det fick GSBK beklagligt smaka på, men nu är det fler som kliver på.

Nu väntar träningsläger och lite teambuilding, två matcher varav en mot Rytterne som ligger i div. 3 i västmanlandsserien. Av erfarenhet vet jag att den serien oftast är lite bättre än våran så det blir väll en mycket bra värdemätare inför seriestart. GSBK, spelar i fyran och kommer troligen att gå bra där men som värdemätare inför hur vi kommer att tackla, och tacklas i division tre är det svårt att bedöma hur mycket en 3-1 seger säger.

En av de viktigaste kuggarna i årets serie kommer iallafall helt klart vara Malin i målet. Malin har visat sig vara en extremt duktig målvakt och hennes otroliga benparader kommer vara avgörande många matcher tror jag. I söndagens match visade hon prov på just detta och höll oss kvar i en ledning i matchen, trots att vi spelmässigt var snäppet bättre.

Det blir spännande, nu är det inte långt kvar. Ser fram emot seriestarten... tror mycket väll att vi kan vara en uppstickare om vi bara kommer in rätt. Det känns som att inställningen och viljan verkligen finns i laget och som ni säkert hört tidigare så slår motivation klass...

Bollen är rund!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0