Stabil seger i cupen för Lillån

Damcupen 2010 inleddes med match mot Garphyttan. Matchen innebar även ett genrep för Lillåns damlag inför seriepremiären i trean nästa söndag. Lillån vann med siffrorna 4-1 och tog en komfortabel seger utan att överglänsa. Visst var spelövertaget till Lillåns fördel med marginal men insatsen var ändå medioker. Vi gjorde det vi skulle utan att glänsa helt enkelt.

Garphyttan som är nykomlingar i damernas div. 4 i år gjorde sitt bästa för att ge Lillån en match. De var ganska tuffa i sitt spel, stack upp någon gång då och då, men hotade aldrig på riktigt allvar. Startade med att lägga bonusstraffen ett distinkt skott som satt där den skulle.

Men redan efter åtta minuter var det dags Lillån kunde relativt enkelt genom Frida Nilsson kvittera och efter 22 minuter var det dags för ytterliggare ett mål från ingen mindre än mig själv. Inte heller det så ansträngande en bredsida i öppet mål. I 77:e matchminuten vad det dags för Fridas andra mål för dagen en riktig rökare i krysset hade ju varit snyggt men det går lika bra med en strumprullare mellan benen. Det fjärde och sista målet i matchen kom på hörna slagen från höger. Paulina kom i en perfekt timad löpning och kunde sätta dit bollen i nätet bakom målvakten med en tjusig nick.

Lillån förde spelet, tappade lite tempo och aggressivitet stundtals men gjorde det som krävdes för en seger. Vi fortsätter att trilla boll och spela oss upp genom spelytorna. Backlinjen tillsammans med Malin i mål gjorde ytterliggare en stabil insats och ett mycket bra jobb och spelade runt bollen lungt och tryggt för att sedan hitta fria spelare högre upp i planen.

På söndag är det seriepremiär nedräkningen har börjat, inget lag går säkert, som musiken på Kilsbergsvallen dånade innan matchen