Förlusten kom lika ovälkommet som snön

Det var dags för träningsmatch Lillåns andra för säsongen och förväntningarna innan matchen var att det skulle bli tuffare och gå snabbare än sist. Förväntningarna infriades och Frövi som stod för motståndet visade att det var ett topplag från trean som var på besök i staden.

Som matchen utspelade sig i den arla morgonen så var det Frövi som hade mest bollinnehav. Vår ovana vid matchtempot lyste igenom och ska vi ha en chans att rucka på lagen i treans topp i serien så lär vi bli snabbare på att släppa boll. Dessutom var djupledsbollarna otajmade. Eftersom vi inte ägde så mycket boll hade vi inte så många chanser och vi hade svårt att bygga upp anfall mot ett väl samlat frövi försvar.

0-1 till Frövi kom i 35:e minuten. Jag är glad att man inte räknar skott statistik i fotboll, men trots att andelen avslut för Lillåns del inte var så många kom en kvittering i 68:e minuten. Jag har ju alltid jättedålig koll på vem som gör målen men jag tror det var Kvist som jag för övrigt tror kommer utmana till titeln skyttedrottning i år. Frövi stod för en snabb replik och gjorde 1-2 direkt efter vår kvittering ett mycket snyggt mål som satt där det skulle, svårt att göra det bättre faktiskt. Tungt!

Frövi hade många hörnor och även några tilltrasslade situationer framför mål som också kunnat resulterat i mål men Malin i Lillå målet spelade mycket bra och räddade Lillån undan större förlust siffror. Ett mål till fick hon ge vika för ett välplacerat, dock ganska löst skott som gick in vid stolpen.

Positivt att Lillån inte ger upp i ett underläge 1-3 utan kör på med snöblaffor och motvind. Vi avslutar matchen sista minuter på Frövis planhalva med en hörna, en målchans och slutligen ett mål av nyförvärvet Paulina senast från Skyllberg. Stiligt mål som får avisera att vi ändå har för avsikt att sticka upp och oroa lite för topplagen i trean.

Vi stod för några fina spelsekvenser idag men det var inte så mycket anfallsfotboll i dagens match. Backlinjen och Malin i mål fick däremot en riktig genomkörare. Jag tycker att de gör ett gediget jobb och Jeanette och Camilla på mitten är ju riktiga fighters. Vi tappar dock lite onödigt vid insparkarna. Med Frövis höga press hade vi behövt fått upp bollen lite längre, vi gör lite missar som de lätt kan fånga upp utanför straffområdet. Riktningslöst i all ära men ibland behöver vi kunna spela på större ytor också. Att vi inte har kommit igång med våra tillslag märktes över hela planen tyckte jag. Malins lårskada spelar förstås också roll när vi ska sätta igång bollen nerifrån.

Förlusten kom lika ovälkommet som snön i andra halvlek, men den var inte orättvis. Vi får snäppa upp oss betydligt fram till premiären för att ha en chans att straffa Frövi. Men som Peter sa innan matchen vi kan ju inte lägga ut alla korten på bordet i en träningsmatch...

Dagens magplask: samling 07.10, det är härligt att spela fotboll i damer div. 3.
Dagens höjdare: det får nog bli Paulinas mål som seglade in så där på lite retsamt ouppnåelig höjd för målvakten.