Första poängen bärgad i premiären!

Frövi med målsättningen att vinna serien stod för motståndet i premiären när division tre drog igång. Första tjugo minuterna såg de ut som vinnare. Men som bekant så går fotboll ut på att göra mål och där gick Frövi nästan bet.

Frövipressen var total under första delen av första halvlek, men matchbilden förändrades efter ett taktiskt byte från Lillån där meningen var att släppa kanterna. Mia kom in med uppgift att hjälpa till att vinna boll i mitten av planen. Ett lyckat byte då Lillån vann mer boll och via Frida Nilsson kunde sätta årets första division tre mål.

Ett något oväntat scenario för Frövi som i och med målet kom av sig något i sin attack fotboll. Sista delen av andra halvlek skapade Lillån ytterliggare en vass målchans där Mia nickskarvade bollen fram till Frida som gick på skott, målvakten räddade. Via Paulina på mitten iscensattes några fina uppspel på Kvist som hade övertaget i löpduellen över sin tjej på kanten. Frövi stängde dock effektivt kanten och gjorde det trångt för oss att komma in med bollen mitt i planen till fria spelare utanför straffområdet.

I halvtidsvilan hade vi ledningen med 1-0 och vi gick in i andra halvlek för att kriga för poängena. Andra halvlek handlade mycket om att försvara ledningen, inga försvarare drog iväg på några utflykter. Frövi fortsatte sin attackfotboll och hade bollövertaget, skapade ett par halvchanser men egentligen sattes inte Malin i målet på några större prov de flesta kunde hon plocka ner ganska lätt. Många av chanserna avvärjdes redan tidigare av backlinjen som inte gavs mycket tid till uppspel utan tvingades till rensningar. Med sin press skapade Frövi många hörnor.

Och det var precis så som Frövi till slut fick hål på ett kämpande Lillån som stod i vägen och lyckats värja sig undan det mesta fram tills 83:e minuten då en hörna som letade sig in i målområdet och valsade runt ett slag till slut kunde slås in i Lillåns mål och kvitteringen var ett faktum.

Med lite tur kunde lyckan ha vänt när Kvist skapade sig ett friläge i 87:e matchminuten men 1-1 stod sig till slutsignalen. Vad kan man säga 1-1 kändes förstås surt när vi hade ledningen fram till det bara var 7 minuter kvar på matchen. Jag håller med Leffe, som gratulerades till poängen efter matchen av Fröviledarna, om att det var fräckt. Nej, jag skulle nog istället vilja gratulera Frövi till poängen som till slut gjorde mål och fick med sig en poäng i premiären.

Den här matchen handlade inte för vår del om något skönspel på långa vägar. Vi var inställda på kamp och hade en defensiv inställning. Vårt syfte i den här matchen var inte att hålla i taktpinnen och föra matchen. Det var att hamna rätt i positionerna komma in i tempot och aggressiviteten. Där har vi en bit kvar. Men om vi redan i dag kan gäcka motsåndare som har siktet inne på serievinsten och "stjäla poäng" på bortaplan så tror jag så småningom att motståndarna får se UPP! För tjejer som kan göra mål om de så bara får en enda chans det har vi...

Seriepremiär och poäng vi är nöjda helt klart, en poäng som kan bli viktig vad det lider.