En lysande strategi

Världen känns lite annorlunda idag, jag vet inte men kanske beror det på att jag har bestämt mig för att jag från och med nu bara kommer att göra det som känns bra för mig. Och observera det är bara en punkt efter den meningen inte tre, jag lämnar inget hängande i luften den här gången, det är bara så det är. Jag kommer inte göra någonting som jag inte har lust med eller som inte känns bra för mig. Det är en lysande strategi, det känns lovande.

En annan teori som jag skrivit om tidigare som faktiskt också har besannats, är att göra saker när man har lust. För oftast så får man lust nån gång fast det tex är disken, för lusten att diska blir övervägande olusten att se skiten.

T.ex. så köpte jag ett tyg för, ja, det är nog ett år sedan, för jag tyckte det var skitsnyggt och hade en idé om att vi skulle ha den på väggen istället för en tavla.

Så i lördags, ja dryga ett år senare, slog jag till, jag kände mig kreativ, det kliade lite i fingrarna och nu så sitter den där som en fondvägg bakom sängen, det blev jättebra och mina vänner det var jättekul. Ibland behöver saker och ting få mogna fram, det finns någonting väldigt tillfredställande med att känna sig motiverad, känna att man har lust med saker och ting. Det är inte något som har varit helt självklart för mig det senaste året. Men jag älskar att känslan börjar komma tillbaka.

Imorgon åker vi till fjällen i Branäs och jag har verkligen lust att åka, det ska bli jätteskönt med lite minisemester. Kommer att vara värsta semestersabotören för de andra, inte vilja gå upp och komma ut i tid till backen och bara skita i att alla andra vill det. Vägra äta tacos på lördagkvällen och åka och köpa pizza istället, sådana saker kommer jag att göra. Busigt va!

Har dock just nu lite motstridiga känslor angående fotbollen, för jag vet verkligen inte om jag har lust att spela i trean, vilket skulle kunna bli aktuellt då några lag ligger i farozonen att få ihop folk. Laget ser starkt ut det är inte det. Jag vet bara inte om jag är tillräckligt stark. Det får jag grunna på den dagen det blir aktuellt om det blir det.

Igår var det iallafall en jättekul träning och vi hade ett riktigt bra spel. Gjorde faktiskt en hel del mål igår och dem har lyst med sin frånvaro något helt otroligt den här inneperioden och det är ju alltid kul även om det var spelet som var det mest glädjande. Det var kul med en ny målvakt också som var nere och tränade, riktigt duktig, vi hoppas på återseende. Kul för Tess också att ha någon att tampas med om målvaktsplatsen det triggar ju alltid med lite konkurrens. Åh, som det ser ut nu kan det faktiskt bli lite konkurrans om platserna i år, det blir spännande att se årets första startelva när serien drar igång.

Imorgon fyller också Mattias grattis älskling, jag har en lite surprise till dig!

och som min kloka mor en gång sa till mig... var dig själv det finns redan så många andra!

Puss och kram åker bort i några dar, snart vi nerför backen far...

(Woohoo, vilket klockrent rim...)


Inte lätt...

Då har jag stött på patrull igen, kört på för fulla muggar, kört på högtryck, kört så det ryker... sen vart det motorstopp...

In på verkstan, fundera vad det är för fel, laga, fixa, ändra... backa lite grann...

Solklart vad jag menar, nej kanske inte det men fina metaforer hehe. Det har som vanligt med att göra att livet som heltidsarbetande, fotbollsspelande, småbarnsmorsa inte alltid går ihop sig. Speciellt inte när man har kraven på sig själv att alltid prestera och vara bra. Är det något mellanbarnssyndrom eller?

Det är som sagt bara att ta ett kliv tillbaka acceptera att man inte kan vara med på allt, missade andra fotbollsträningen i rad idag, hade ingen barnvakt, i torsdags var det jobbet. 

Men idag kan jag ärligt säga att jag är uppriktigt glad att jag missade träningen. Har just haft en jättemysig kväll framför bolibompa med min älskade lilla krulltott till son. Som, jag bara vill nämna så här i förbigående, ser ut som Seinfeld för tillfället efter min framfart i lockarna med saxen.

Fröknarna på dagis rekommenderade frisören på krämaren om man har småbarn, vad handlar det om?

Tog mig i kragen och gick in till chefen också och klämde lite ursäktande fram att jag nog inte kommer hinna klart med rapporten på utsatt tid. Efter ett litet tag la jag korten på borden, jag hinner inte klart, det finns inte en chans. Hon la på en vecka till utan att blinka med löfte om mer tid om det inte skulle räcka. Trycket över bröstkorgen lättade lite... jag tyckte dock att det strålade ut lite i höger armen, men höger det kan ju inte vara så farligt, hehe...

Va fan är man så mesig för? Jag skulle ha gått in till min chef för flera veckor sen och sagt att det här går inte det är för lite tid jag behöver mer. Men in i det sista gnetar och stretar jag för att jag kanske kan hinna. Man lär så länge man lever, det är så sant som det är sagt. Dagens läxa jo, man vet inte förrns man har frågat och jag börjar erfara att människor har en tendens till att förvåna en och då menar jag i en positivriktning. För om man pratar med folk och säger som det är istället för att buteljera upp saker och ting så är där alltid någon som har något klokt eller tröstande att säga. Någon som av egen erfarenhet kan bistå med lite klokhet och snälla ord. Det ytterst sällan man blir dömd. Nej. den hårdaste och jävligaste dömaren utav alla det är du, du själv.

För att citera en jamaican vars intressen var reaggea och barnbarnen (han var med på bolibompa, bra TV det där) "Ta inte livet så allvarligt", och det fick mig att tänka ta inte dig själv så jäkla allvarligt heller.

Jag har läst att det där suddas ut med ålderdomen, och med den kommer ju förhoppningsvis klokheten. Inse att man inte är en central punkt på jordklotet herregud i det stora hela är man inte ens en myrlort på jorden. Om man tänker på i tid hur länge människan funnits på jorden jämfört med annat liv, så räcker det inte ens till en halvlång brakskit efter en tacomiddag. Nej, så chill out, baby, dont worry about a thing cause every litle thing is gonna be alrigt, YEAH!!!!

Imorgon kan jag träna och jag ska faktiskt börja acceptera inför mig själv att jag gör så gott jag kan och är med när jag kan och att det faktiskt är gott nog, för sannolikt så är jag även där min egen värsta domare.


Puss och kram denna kalla kväll i månens sken, men nu måste jag gå och raka mina ben!


Ledig

Lediga onsdagen nummer två. Det känns skönt... Kalle har kollat tecknat hela morgonen, jag har lagt i en tvätt och plockat... Är ledig men ändå rastlös. Jag har lite svårt att släppa jobbet nu eftersom det är en jäkligt intensiv period nu. Det är liksom slutklämmen och det känns fortfarande som det är väldigt mycket kvar. Jag har fått en vecka till på mig och det känns grymt bra.

Känner stressen över bröstkorgen, det är mer eller mindre konstant. Det bästa är att träna för då försvinner det helt det är egentligen ända tiden då mina tankar är helt fria. Så skönt.

Igår var det jobbigt på träningen, benen var tunga efter hinderbanan och diverse annat i måndags. 15/15 varade i 14 minuter, vid 7 minuter var det så jobbigt. Men sen släppte det lite. Sprang bredvid Frida som hade ett grymt tempo försökte hänga med henne på tillbakavägen ett par gånger, men oj oj den tjejen kan springa och verkar ha en grym kondis bara att gratulera.

Tycker truppen börjar se riktigt stark ut faktiskt. Det kan bli ett kul år. Hoppas man får fortsätta vara frisk och skadefri nu så man kan hänga i hela den här perioden, efter torsdag är det 4 veckor kvar med detta upplägg. Jag tror faktiskt att jag blivit lite starkare och det vore väl fan om inte konditionen blir bättre.

Men några magrutor det lär aldrig hända. Isåfall får jag köpa mig ett sånt här nät som de har på julskinkorna till jul och trä på runt magen. Hmm, fick nu en inte bild, den var inte så rolig... påminde mer om ni vet sån där plast med massa bubblor som sticker ut som man trycker på så smäller dem. Bara det att när det gäller magfläsket så smäller de inte, bubblan åker in på ett ställe och kommer ut dubbelt så stor på ett annat...

Jag vet inte hur visuellt det där blev men summan av kardemumman jag skippar julskinkenät.

Nu ska jag försöka njuta av min och Kalles lediga dag, vi ska bygga tågbana och legotunnlar bland annat.
Inget mysigt väder för utevistelse. En promenad till affären kanske lite senare.

Puss och kram det är skönt att träna det är också bra för knäna...

Vart tar alla pennor vägen?

Då var det måndag, efter en helg av riktigt frosseri hoppade jag över invägningen i morse. Jag har annars invägningar på måndagmornar. Men det kändes inte riktigt bra eftersom jeansen kändes lite tighta på söndagskvällen. Bättre att blunda och lura sig själv genom att använda baggy jeans.

Måndagar betyder förutom den roliga invägningen, den fantastiskt skojiga hinderbanan. Ni vet ala östtysk modell. Jag fick ont i knät efter ett par vänder och fick skippa rullning under rep... Själva rullning går ju bra det är när tant ska upp som det gör ont... Iallafall så körde vi 11 vändor idag, två minuter springa, en minut vila. Det var jobbigt men det är görbart.

Annars händer det inte så mycket... jag fyllde förstås 36 igår, men det blev ingen större skillnad eftersom jag trott att jag varit 36 hela det här året, jag måste faktiskt tänka efter så det blev rätt men det stämmer jag är 36 i år och då är jag ju i fas helt enkelt. En kvinna i mogen ålder. Jag är väll ungifär som alla andra i den här åldern...

Bantar någon gång per år, får speciellt panik inför badsäsongen men börjar alltid för sent för att det ska få några resultat. Och sen ja då börjar ju även grillsäsongen så...

Precis grillar, spelar kubb och dricker rödvin på lördagkvällarna om sommaren.

Känner mig stressad över att få ihop livet med barn, jobb och karl.

Känner att ingen hemma förstår mina behov.

Mina behov finns det ingen plats för längre.

Kallar min kille för karl, haha det kan ju ta ett tag att vänja sig vid förstås.

Har otroligt kul och släpper alla hämningar två gånger om året på krogen, helt omedveten om att 25-åringar kallar en patetisk.

Har skaffat facebook och känner mig med.

Åker till sälen en gång om året med "tjejerna".

Använder sol utan brun, jag menar brun utan sol för att man får cancer av att sola solarium.

Känner mig som en dålig människa om det inte är hembakat fikabröd när man har kalas.

Känner mig som en dålig mamma när Kalle får snabbmakaroner och snabbköttbullar (men man kan ju alltid riva lite morötter, fniss).

Det fina mina vänner med detta är att trots denna kanske lite sorgliga upplösning på livet efter trettio så känner jag mig ganska lyckligt lottad och nöjd med tillvaron. Visst finns det ibland övrigt att önska och visst är det tufft och orättvist ibland, men det är väll det som kallas för livet. Vem har sagt att livet skall vara lätt. Beslut är svåra och det kan handla om vilken fyllning du vill ha på pizzan men det kan också handla om betydligt svårare saker än så. Det som ändå är bra med att fylla trettiosex är att man är medveten om detta och med åren kommer erfarenhet. (En sjuttiofemåring sitter och skrockar åt mig och tänker om du bara visste lilla flicka...) Men tänk vad naiv jag var för tio år sedan, eller?

Visst skulle det vara kul om man inte klarade penntricket, nu är det mer en fråga om hur många pennor? Det gäller både bröst och bak. :) Hur många pennor får det plats nu egentligen?

Det kanske är där alla pennor försvinner, tycker ni att det aldrig finns några pennor. Oj då lyfte lite på ena bröstet och åtta pennor drösa ner på skrivbordet. Ursäkta har du en penna? Ja, vänta lite jag ska bara lyfta lite på ena skinkan här så ska du se... vill du ha bläck eller blyerts?

Livet är en prövning, idag klarade jag en hinderbana iallafall...

Nej, nog med struntprat nu kommer slutklämmen...

Puss och kram från en gammal dam ;)Östtyskmodell, snackkurs, smörgåstårta och bag in box... lovely blandning...

Ganska skönt att ha gjort tre träningar den här veckan. Det innebär att det bara är 5 veckor kvar på den "östtyska modellen". Hade grym träningsvärk igår, det är så skönt.

Måndag värsta dagen helt klart med den jävla hinderbanan, man blir förbannad när man kör den. Blir så trött att man vill kräkas nästan. Utfallssteg såklart, vad är en försäsongsträning utan träningsvärk i baken? Plankan, den kan man inte vara utan... eller hur... kommer ha värsta tvättbrädan här under någonstans till sommaren. Måndagar är nästan skönaste dagen också just för att man blir så trött och känner sig jäkligt nöjd och stolt när man avverkat passet eller hur JC!

Tisdag den är både jobbig och rolig, det är en hel del spel och det är ju kul. Styrka och 15/15 (kondition). Pulsen låg om jag räknade rätt på 164 direkt efter 15/15 och på 120 efter en minut. Tror man ska under 120 isåfall är jag ju nära, om jag räknade rätt...

Torsdag spel och 15/15 i princip. Lite teknik kör vi också vid samtliga pass. Kvällens träning var ingen höjdare spelet var... vänta hur ska jag uttrycka det lite snyggt SKIIIT! hehe, jag blir som en barnunge hur jävla grinig som helst när det blir så. Vi måste ha bättre tempo... för tusan tjejer, och en annan sak som vi bara måste bli bättre på... att snacka... vissa av oss är ganska bra, hehe.... men på planen och hjälpa varandra det är urviktigt. Det är väll inget att blyga för. Här kommer några tips på sådana kommandon ni kan använda, träna hemma framför spegeln om det blir lättare då...

"Kommer mitten"
"Finns kant"
"Möter kort"
"gå vänster" (kan alterneras med höger eller mitten till exempel)

För de mindre talförare finns denna variant...

"Kommer"
"Finns"
"Möter"
"gå"

Några av mina favoriter...

"spring"
"men spring då för i helvete"
"passa"
"PASSA"
"Men PASSA dåååå"
"men för i helvete passa bollen"

Hoppas dagens kurs varit till någon hjälp.

Annars vad kan jag mer säga än bra jobbat alla duktiga kämpande lillåtjejer. 5 veckor till av den här medicinen och vi kommer vara ruggigt starka när utesäsongen startar.

...och jätte välkomna Frida och Olivia, japp kom ihåg att ni hörde det här först... jag har fått det från en säker källa, kan inte nämna något namn, att dessa två tjejer kommer representera Lillån denna säsong. Personligen tycker jag det är jättekul och jag vet fler med mig som tycker det är kanonbra och viktigt att vi knyter till oss riktigt bra spelare.

Ser fram emot nästa vecka med ny hinderbana några extra varv bara, lite mer 15/15, utfallsgång och plankan och varför inte lite fällkniven...

Nu ska musklerna få vila iallafall imorgon. Jag har köpt valla till skidorna och är lite sugen att testa dem nu när det inte är så kallt längre. Kanske blir det en tur på lördag förmiddag, ska rusta för kalas till kvällen men vi gör det enkelt för oss och köper en smörgåstårta och en bag in box så är det klart och betalt.

Älskade förresten Tobbes kommentar i en annan del av köping kolla in nästa avsnitt när de frågar honom om han har ont i munnen. "Jag har inte ont i munnen, jag har förfan ont i käften".

Puss och kram alla glada bataljoner
hoppas jag snart kan vinna hundra miljoner (var får jag allt ifrån) :)Vem dyker upp på vetekatten?

Så var det första dödspasset avklarat och... I survived...

Inte bara har jag klarat av hellweek med soppdieten utan alltså även första måndagspasset "det jobbigaste på veckan pain in the ass passet fast ack så skönt efteråt passet".

Annars...
antal kilon jag gått ner: -2 jihoooooooooo
antal böcker jag läst: 1
antal timmar jag var sen till jobbet i morse: 2 (men det gör inget jag har väldigt flexigt jobb)
antal gånger jag svurit idag: 367 (en medel dag med andra ord)

I lördags gjorde jag en ny lista, ni vet en sådan där lista över supersexiga, ursnygga hollywoodhunkar som man om man skulle råka träffa på dem får, ja ni vet, utan att det räknas liksom. Så här kommer den nya uppdaterade listan för 2010 senast uppdaterad 2003...


Ta ta...

Nummer 1: Jude Law (Cold mountain, The holiday, Sherlock Holmes)
Nummer 2: Paul Walker (Fast and the furious, into the blue)
Nummer 3: Christian Bale (Batman, Terminator 5)
Nummer 4: Daniel Craig (James Bond, 4 layer cake)
Nummer 5: Orlando Bloom (Pirates of the caribbean, Sagan om ringen)

Har funderat på vilket scenario som verkar mest troligt att jag ska stöta på någon av dem. När jag går på Marieberg eller när jag går till Ekershallen eller kanske när jag åker på shoppingresa till stockholm?
I mina fantasier är det faktiskt inte omöjligt och jag kan också nämna att de tycker att jag är oemotståndlig. Måste bero på soppdieten. Såklart i min fantasi väger jag alltid tio kilo mindre och jag är så jäkla cool...

Nu är det såfdags med förhoppningsvis söta drömmar... kliver av bussen i stockholm den stora staden och går in på vetekatten för att ta en fika och vem står där om inte...

Jag är helt dum i huvudet jag vet, men det är liksom lite befriande att vara det...

Puss och kram någon tänker det där kan du glömma men för tusan man kan väll få drömma!

:) :)

Soppa, soppa, soppa, soppa. foppa, toppa, loppa, knoppa

Börjar tröttna lite smått... måttligt uttryckt. Hur mycket soppa kan en människa äta...
Idag 0 portioner med soppa, för idag får jag äta obegränsat med nötkött och grönsaker.

Till lunch blev det två lövbiffar stekta i ingenting. De var så goda i all sin torrhet att jag nästan blev tårögd. Till detta för att förhöja den kulinariska upplevelsen ytterliggare hade jag, gul paprika, majskolv, lök och zuccini bakade i ugnen på bakplåtspapper. Okej jag saknade oljan lite grann men det var ändå det godaste jag ätit på hela den här veckan. Nu ikväll blir det nötfärsfylld paprika och bubbelvatten. Det är ju fredag för tusan...

Imorgon är sista dagen på hellweek. Men det har faktiskt gått bra, det är ju bara mat. Fan när man börjar med något sånt här det är då man inser att man glömt bort varför man äter mat.

För att överleva... I all vår välfärd glömde vi det någonstans på vägen. Det vi gör nu är njuter av maten, allt ska vara väldigt gott och få våra smaklökar att vattnas och våra sinnen att njuta.

Fast det där med att äta för att överleva det är ju inte hela sanningen. Så har det knappast varit sedan vi var stenåldersmänniskor och redan då fann vi att en del saker var godare än andra. Då var det mer en fråga om utbud. Idag finns det ingen gräns på utbudet av matvaror. Dagens problem i dessa tider med maximerade jordbruksmetoder och den fullfartslevande människans behov av halvfabrikat och snabbmat är att hitta näringsrik mat. Allt innehåller raffinerat socker idag till och med påläggsskinkan och hur kommer det sig att alla tomater på samma kvist mognar samtidigt? 

Vi är fortfarande precis som stenåldersmänniskan i det avseendet att det vi äter som är överflödigt lagras i fettdepåer. Skillnaden är att stenåldersmänniskan förberedde sig för perioder av svält. Svältperioder är inget välkännt fenomen för de allra flesta av oss på den här sidan jordklotet. Nej vi lagrar på oss dag efter dag efter dag.

Men ändå idag handlar maten om mer än överlevnad sedan långt tillbaka har maten inneburit stunder av gemenskap, den har angivit årstidsväxlingarna med ägg på påskbordet, sill och potatis till midsommar och skinkan till jul. Att laga mat och äta mat med någon som man tycker om förhöjer smaken.

Det finns också fysiologiska aspekter som ett hormon som "släpper ut känslan av välmående" när vi sväljer mat, lite slarvigt uttryckt men ni förstår kanske vad jag menar.

Jag tror dock det måste vara god mat för att det ska ge en välbehagskänsla. Som t.ex. en semla. Det är ju semletider snart... Leffe är det okej om man har med sig en semla efter måndagspassen jag vet att du rekommenderade en macka med skinka t.ex. men?...

Kul att komma igång med träningen igår, lite matt och orkeslös pga soppfan, men det gick ok. Jag bjöd på ett magplask, tror Sätre skrattar fortfarande, skönt att ha riktiga kompisar som JC tillhands då :). En tvåfotare som blev platt fall, men nog så överraskande. Lillhaponski var jäkligt snabb att så snällt döpa den till fiafinten, en riktig retsticka det där.

Ett riktigt vasst nyförvärv kan vara på g, vi får väll se om Lillån är lockande nog för div. 2 tjejen riktigt bra var hon iallafall. Kul också med Malin som kom ner, som jag vet är en riktig hårding att möta hoppas att det blir fler gånger även för henne. Slingan dök inte upp, synd.

På måndag väntar hinderbanan, kan knappt bärga mig... (IRONI)

Ha en trevlig soppkväll, jag menar fredagkväll....

GOING NUTS!!!!!!!!

Puss och kram om jag får soppa en enda gång till på min läpp, tror jag att jag på rikitgt blir knäpp.

Det gör ont men det går och sen blir det ju så bra...

Idag börjar fotbollsträningen igen. Det ska bli skönt att röra sig och komma igång, tror jag... Jo, men det ska det. Hoppas det blir mycket spel idag :) Hoppas ju alltid att det blir mycket spel för det är så kul. 

Men jag vet ju alltför väl att det är försäsongsträningen som börjar nu vilket innebär att det inte blir till att ligga på latsidan. Vilket innebär kondition, styrka, kondition, styrka, teknik och lite spel...

Jag ska försöka vara med så mycket jag kan för det finns ingen bättre känsla än att vara bra tränad och ha bra kondition. Allt blir så mycket lättare då och fotbollsspelet så mycket bättre. När konditionen är dålig hänger varken kropp eller huvud med, det känns som man har kvaliteter inom sig som man inte får ut, man gör sig själv ingen rättvisa. När konditionen är bra, ja då... har man inget att skylla på... haha.

Man kan ju i och för sig alltid skylla på dåliga bollar, passningar, planer etc.

När jag tänker efter får jag ofta dåliga passningar ;) hehe

Har hört rykten om att det kommer lite "old and gold" ner på träningen ikväll, här pratar vi allsvensk rutin (och inte så old heller det bara lät bra). Har även hört att det kommer en spelare med division två kvaliteter, det blir spännande. Det har också florerat rykten kring ett eventuellt uppdykande från en blond tjej med "bruna slingor" (hihihi, hohoho, hahaha förlåt lite internt men ni som va på fotbollsavslutningen fattar, bruna slingor... hahaha).

Vi får med andra ord visa upp oss från vår bästa sida ikväll Lillå tjejer för vi vill gärna ha några fler att fightas med om platserna i startelvan i vår. Så försök att vara lite trevliga och så där...

Ja, för nu börjar det, försäsongen några månader där vi kommer att betala med blod svett och tårar (och lite medlemsavgift). Det ska vara jobbigt, det ska göra ont, det ska vara grinigt, man ska nästan inte orka, man ska svära och hata tränaren... för då mina vänner har man haft en lyckad försäsong.

I kväll börjar förberedelserna inför seriestarten och vi ska vara redo när dagen D kommer. Ta skiten nu och det kommer bli så mycket roligare och lättare när vi kommer ut på gröngräset, det är bara att bita ihop vi är snart där. Var det inte 2010 som skulle bli vårat år? Upp till bevis! Det är nu det gäller tro mig...

Puss och kram det är så svårt att hitta på något rim varje gång, så jag tror jag istället brister ut i en sång.

Jag tänker Robinson...

Jag kom lite av mig med att summera 2009, lika bra det förresten det är bättre att se framåt... :)

Jag tänkte iallafall att jag skulle berätta lite om soppdieten. Jag har fått för mig att jag ska gå ner i vikt. Gå ner i vikt det låter så mycket bättre än att banta, visst gör det?

Så iallafall så började jag med den här soppdieten i söndags. Jag är alltså inne på dag tre, eller vad är det för dag idag? Jag är lite förvirrad men det har säkert med att göra att jag är hungrig. Men jag tänker Robinson, de som är med där skulle vara riktigt avundsjuka på allt "gott" jag får stoppa i mig.

Soppan består av:

1/2 vitkålshuvud
6 stora gula lökar
2-4 vitlöksklyftor
4morötter
2 burk krossade tomater
3 buljongtärningar
2 gröna paprikor
1 bit rotselleri

ganska god dag 1, jobbig dag 2, helt okej igen dag 3.

Förutom obegränsat med soppa, kaffe, te och tranbärsjuice får jag äta:

Dag 1: obegränsat med frukt
Dag 2: obegränsat med grönsaker (kul med gurka till frukost)
Dag 3: obegränsat med frukt och grönsaker
Dag 4: (imorgon alltså) 5-8 bananer och 5-8 glas lättmjölk
Dag 5: 300 gram nötkött och 6 tomater
Dag 6: obegränsat med nötkött och grönsaker
Dag 7: obegrönsat med råris, grönsaker och frukt

Hur svårt kan det vara?? Det är ju praktiskt också jag menar.... Vad ska jag äta idag, jaaa, jag tar lite soppa....
Det är billigt, jaa! Sen kom jag inte på något mer positivt. Jag återkommer om jag går ner i vikt.

Alltså snart tre dagar avklarade, det börjar kännas lite tufft, kommer jag ge upp eller kommer jag klara det. Tänk Robinson...

Jag rekommenderar inte ovanstående diet om man har ett nytt förhållande med någon, det är liksom lite airborne varning. Hur mycket kål och lök kan en människa äta egentligen?!? Jag har iallafall talat om för Mattias att om täcket lyfter behöver han inte vara rädd, det är inte svävande damen, det är bara... lite luft...

Förresten om man har ett nytt förhållande så behöver man ju ingen mat alls då kan man ju leva på luft. Efter 7,5 år är det kanske inte konstig om man är lite rund om magen.

Nej, nu ska jag gå och hacka lite grönsaker måste koka en ny omgång soppa, mmm va gott det ska bli...
Jag kan inte vänta nog tills imorgon när jag får äta bananer och dricka lättmjölk.

Puss och kram snart blir jag lätt som en fjärt...

En jävla amatör!

Imorgon börjar jobbet igen. Jag tror det ska bli skönt faktiskt kan inte riktigt bestämma mig men här hemma går vi alla varandra på nerverna. Idag skrek jag åt Kalle... jag vet att det inte hjälper... Men efter 140 tillsägelser rann tålamodet ut i sanden och ut kom gormandet. Fy vilket dåligt samvete jag fick sen, han är ju bara tre. Men vilken jäkla retsticka, precis som sin far...

Vi är kompisar nu iallafall... ja, han sover ju, men vi blev kompisar innan.

Iallafall ska det bli skönt att jobba komma in i lite rutiner och vanor. Jag vet inte om jag har njutit av ledigheten direkt jag har mest bara varit ledig, vart tog dagarna vägen vad har jag gjort?

Igår åkte jag iallafall längdskidor eller rättare sagt jag försökte åka längdskidor. Jag är något av en nybörjare. Fast jag vill inte gärna erkänna det eftersom jag var asbra när jag var liten (lite ödmjukt uttryckt). Jag tänkte mig när jag köpte skidorna, rätt bra skidor faktiskt, att jag behövde rätt bra ifall jag skulle tävla eller något. Någon skulle ju kunna upptäcka mig i spåret när jag susade fram på värsta Gunde Svan manér. Jag köpte lite för långa stavar också, han hade ju det Gunde, långa stavar alltså. Två vändor och två vurpor senare är jag jävligt glad att jag väntade lite med att köpa skiddräkten. Det hade sett förjävligt ut om jag hade kommit framflängandes med något vilt i blicken på ovallade skidor, hur amatörmässigt som helst, i någon jävla proffsdress.

Nej det är nog bra jag kör i min vanliga vinterkläder så dressen ser lika amatörmässig ut som skidstilen. Haha, jag var nära att ge upp när en 75 årig gubbe sprintade förbi mig i den andra uppförsbacken strax före två kilometer i karslundspåret. Vid det laget hade tretton glada skidåkare glidit förbi lite hånleende tänkandes jävla amatör. Jag är glad att de inte såg mig när jag vurpade i nedlutet ett par minuter tidigare, men snön som täckte hela mig och halva min mössa kanske skvallrade om att jag har vurpat.

"Ja, här går det mer bakåt än framåt", klämmde jag käckt ur mig när 75-åringen svischade förbi, jag tänker att jag måste säga något så han inte tror att det är mitt fel, att jag är otränad eller har dålig teknik eller nått när det är skid(&%&)=&=&%¤=%&("??/(%¤(#)&% det beror på att fan och hans moster åker om.

"Jaså du har inget fäste", den äldre mannen tittade medlidsamt på mig lite faderligt sådär. Sen säger han, "jag tror jag har lite valla här i fickan åk upp här på krönet så ska vi fixa till skidorna så du får lite fäste utan det är det inte roligt".

Jag är inte troende men just som jag skulle skicka skidorna till skidhelvetet kom en ängel, en utsänd, en vänlig själ och vallade mina skidor. Han var lite lik tomten förresten...

Resterande tre kilometer går galant, tomten försvinner framför mig med snön yrande runt sig. Bara en 6-7 personer kör om mig fram till mål men det är då jag ser min chans. En människa i grön täckjacka och termobraller i spåret, en jävla amatör yihoo, kanske om jag bara kör på lite kan jag komma ikapp köra om den skiten... Tävlingsdjävulen i mig sätter eldgaffeln i baklykten och iväg far jag som en kämpande idiot jag flaxar och far med armar och ben, flåsar som en älg som sprungit tre mil med en hel armé av grönklädda blodtörstiga jägare bakom sig och till slut... till slut... så händer det... jag ser att chansen går mig förbi vi är förfan i mål jag är slagen, jag hann inte om... När jag åker förbi grönjackan på väg mot bilen ser jag i mitt huvud hur jag sträcker fram staven och fäller den jäveln, men det får förbli en fantasi jag vågar inte hans mamma och pappa är säkert i närheten. Förresten vem lämnar en sexåring själv i skidspåret? Oansvarigt tycker jag, helt jäkla oansvarigt.

Imorgon är det som sagt dax att jobba lite kanske ger jag mig ut i spåret när mörkret har fallit och alla sexåringar ligger och sover. Men först ska jag ta mina skidor och lämna in dem på Lindells de är proffs och där ska det vallas, sen ska jag adda Gunde Svan på fb och få tekniska råd, kanske ska jag prova med en stav som han gjorde? Sen ska jag ta bort prislappen på skidorna för det är lite avslöjande att man är lite ny liksom...

Puss och kram alla som är ute och glider till gubbar som har valla ni omtanke kring er sprider!


RSS 2.0