En hedersam förlust

Jo, hedern finns i behåll. Även om straffmissen svider, tänk om jag bara hade...
Men vi hade behövt några mål till för att hålla jämna steg. Vi skapar chanser men vi sätter dom inte. Vi saknar bränslet som ett mål ger. För Söder var det det omvända.

3-0 lite väl stora siffror om än vinsten inte går att förklara bort. Svårt att säga vad vi gör fel den här matchen. Vi har ett väl samlat försvar vi gör det vi ska, vi jobbar på. Så det är väll målen som saknas då och som blir den felande länken.

Återigen är det en hörna som blir vårt gissel. Hur många hörnor har vi haft emot oss sen serien startade egentligen? På hörna kommer 1-0 och det efter att vi haft två klara målchanser, just då inte så rättvist. Men i andra tycker jag att Söder tar över mer och vi kommer till färre anfall.

Jag tycker ändå vi gör en bra match, Mia sliter och gnor som ensam anfallare. Kvisten på offensiv mittfältsplats gör troligen sin bästa match för säsongen är nere och vinner defensiva dueller och är farlig framåt.

Ett mål vi hade innan matchen var att inte släppa till så många hörnor, det blir ganska många. Men ibland är det den utvägen som finns och då får man ta den, så var det inget att snacka om. Backlinjen med Jeanette som kapten för dagen gjorde som vanligt ett bra jobb. Tråkigt att Elli som gör första matchen på vänsterbacken från start blev tvungen att utgå, hade annars var en given top of the line spelare för mig. Omkastningen gör sedan att vi får ta ner Paulina ett hack och lite synd för hennes bollhållande behövdes på mitten och bidrog till flera spelomställningar i första.

Summering en mycket bra första halvlek i en match som mot slutet fick lite dåligt med bränsletillförsel och till slut går vi lite på tomgång, det känns uppgivet sista minutrarna efter ett ballongskott från 40 meter som seglar in i mål och sätter spiken i kistan.

Top of the line:
1. Kvist (bra jobb hela matchen, har blivit en riktig bollhållare)
2. Mia (sliter och jagar och håller boll själv på topp)
3. Jeanette (har varit jämn och visat ett bra försvarsspel hela säsongen)

Och kom ihåg om man inte släpper in något mål och inte gör något då blir det oavgjort och ingen vinner...