En liten lögn hit eller dit

Jag har just fått sparken som mamma för sjuhundrafemtioelfte gången. I yrkeslivet har jag klarat mig oerhört bra. Jag har aldrig fått kicken. Men som mamma suger jag tydligen för jag får sparken minst en gång om dagen.

Barn är ju otroligt ärliga men jag har märkt en ny sida hos min 4,5 åriga son han har börjat fabricera. Här för ett par veckor sedan när han varit med farmor och farfar i Eskilstuna på zoo berättade han glatt hur farmor hade ridit på en get så fort att hon ramlade av. Det fanns inte så många djur där förutom geten farmor red på och några apor men så fanns det tigrar och tigerungerna hoppade upp på hans armar. Vilken upplevelse!


Idag när vi gick till lekparken sa han "hoppas Oskar är där". Varpå jag frågade "vem är Oskar". "Det är min bästa kompis han har grönt hår och är supercool. Vi har så roligt". "Jaha", svarar jag. "Han har grönt hår alltså". "Ja för det allra mesta iallafall", säger Kalle.

Sen är det där med frukter och bär jag börjar bli lite orolig. Han kallar våra smultron i trädgården för allt utom smultron det är vindruvor, jordgubbar men för det mesta kallar han dem blåbär. Igår plockade han ett omoget körsbär och sa att det var ett äpple. Sen plockade han ett till men det åt han inte för det var hans bästa kompis. (Hmm, kanske finns det annat är bär att oroa sig för...)

Tänkte det var dax för ett litet snack om att man inte kan äta vad som helst som växer som ser rött och gott ut. Talade om att det finns giftiga saker man kan bli sjuk och bla bla bla fråga mamma osv... Då Kalle säger att men jag äter iallafall inte sånt som Lukas äter. Nehej vad äter han då, undrar ju jag förstås. (Pst, har inte berätttat detta för hans mamma, kanske läser hon det här i bloggen.) Han åt brännnässlor och löv förstår ni. Hur hög sanningshalten är i detta låter jag vara osagt en liten lögn hit eller dit. Men han var lite hängig på kvällen vår käre lille Lukas :-).

Kalle har även upptäckt att det finns både tjejer och killar. Bortresta till en sommarstuga (brännässle Lukas) Sex ungar och tre mammor härligt, härligt fick vi ha diskussioner om det här med att leka tre. Något som nästan är omöjligt för fyraåringar och många andra åringar också för den delen. Grabbarna tänkte att de kunde komma kring den problematiken genom att leka kill lekar där tjejer inte kunde vara med. Vi talade förstås om att ALLA får vara med. Hör du du, säger Kalle ogillande till flickans mamma. Är det du som har med dig det där tjejbarnet?

I stadsparken stod vi och väntade på en dagiskompis förra veckan då en av mina kompisar dyker upp med en tjej i samma ålder som kalle. Han deklarerade att han INTE tänkte leka med en tjej för att i nästa andetag fråga "när kommer Sarah"? (Hans dagiskompis).

Oskar hänger med på alla aktiviter han tittar, ser och lär. Kommer bli en tålig kille. Som förresten sitter lull nu.

Om ni undrar var alla gulliga syskonbilder är så lär ni få vänta för det finns det inga. Vi har inte ens kunnat fejka ihop ett kort, dagens sanning. Ett halvår senare är Kalle som nöjdast och stoltast storebror när lillebror varken syns eller hörs.  Igår frågade han om vi inte kunde lämna tillbaka honom nu. Varför då?, undrar ju då en mor. Därför att han skriker ju... Men var ska vi lämna honom då? Till en doktor tyckte Kalle för det var väll en doktor som tog fram han... Tror nog vi  behåller honom jag har liksom vant mig vid att ha honom hänga med på allt tok vi hittar på. Jag har kan man säga blivit väldigt fäst vid honom min lille goa gosunge. Kalle får väll helt enkelt vänja sig han också vid att Oskar är här för att stanna!
Puss och kram nu blir det soffläge och teve
kanske Mattias kan sitta breve....

(ja, jag vet inte mitt bästa rim)
Minisemester och tvättmani

Här rullar dagarna snabbt på. Trots att jag har min intensiva nedräkning till dagisstart. Jo, 84 dagar är det kvar nu till 1 september då Kalle återigen får börja sina femton timmar. Hade funderingar ett tag på att börja jobba tidigare. Hade ju bestämt att vara hemma längre denna gång men det är verkligen intensivt så vissa dagar önskar jag inget hellre än att inte vara mammaledig sådana dagar är jag nog ingen bra mamma. Då kanske jag som Kalle ibland brukar säga borde få sparken...

En minisemester (om man någonsin kan kalla, en resa hemifrån med två barn 5 månader och 4,5 år semester) till Liseberg avverkades i veckan. Bodde över en natt på Lisebergsbyn i en stuga. Mysigt kan tyckas, tja det vet jag inte. Efter att ha varit 6 timmar på Liseberg och tryckt hamburgare, korv, sockervadd och glass, samt ovanpå det åkt massa karusell så är väl mysigt inte ordet man söker. Trötta, lätt illamående som grundstatus på samtliga ger en mer fientlig stämning i stugvärmen. Jag sov i dubbelsängen själv. Oskar i sin vagninsats eftersom barnsängen lös med sin frånvaro. Kalle och Mattias sov i nederslafen i våningssängen. Tuffingen vågade inte sova i överslafen när det kom till kritan. Mattias alltså...

Kalle sa till ett par damer medans hans stod lutad över dem på en parkbänk att han inte mådde så bra och att han kunde kräkas. Jag satt på andra sidan och ammade och höll andan att han faktiskt inte skulle kräkas på dem. Jag trodde det ett tag. Han fick ett bryt på Liseberg, proppade då i honom en sockervadd så blev det snart bättre...

Hemma har det varit några dagar eller vad säger jag ett par veckor av stridigheter. Det är som att prata med en vägg ibland. Eller jag tror faktiskt att det är mer givande att prata med väggen. Den är liksom lite vänligare tillbaka. Den skriker inte åt mig...

Positiv förstärkning, positiv förstärkning...

Är så positiv och stärkande att jag spyr... Hjälper? Kanske ändå...

Lillebror får inte synas eller låta så länge det är så går det bra. Tur han är så snäll och go och glad för tillfället. Men han kommer ju också kräva mer och mer uppmärksamhet. Alla vill ha uppmärksamhet. Hela familjen är under mitt skinn för tillfället till och med katten går mig på nerverna. Jag vill bara vara ifred lite, lite, lite granna. Är det för mycket begärt?

Men så ringde farmor, guld värda farmor, och frågade om de kunde få ta med sig Kalle till Eskilstuna djurpark? JAAA, JAAA, och åter JAAA. Då kan ju han sova över här först... Gulle er...

Har ni sett solsidan? När Fredde har grillmani? Mattias har en likadan mani fast inte med grillen. Nej tvätten. Han tvättar, hela tiden. Så fort jag slänger något i tvätttunnan står han där. Han har dykt upp från ingenstans på en hundradels sekund. Man ser sig omkring och undrar var tusan han kom ifrån. Lite halvcreepy... Häromdagen gick han runt och letade tvätt för att få ihop en. Frågade mig om jag hade något att tvätta. Öh nej, allt är rent. Men trosorna då?

Hallå, sluta tvätta... Fast jag tror inte han kan han är fast och behöver hjälp. Jag kanske hjälper han sen. Just nu är det ganska skönt att det finns rena kläder och lakan hela tiden. Men trosorna jag har på mig kan han väll liksom vänta med... Men aha det kanske är som med hönan Agda? Fundera på den...

Har tagit massa nya bilder i mobilen och i kameran. Tänker alltid att jag ska lägga upp dem men nu som vanligt har Oskar vaknat, det var en kvart sen typ men jag har ignorerat det. Men med tanke på att Kalle inte tål Oskarljud så är det för husfridens skull bäst att jag sliter mig härifrån nu. Vill ju inte förstöra resten av dagen. Ska det behöva vara så? När går det över? Varför kan han inte bara tycka det är kul med syskon? Ändå säger han att han vill ha en bebis till!!! Det kan han fetglömma, never in my footstep!!!


Puss och kram köpt plättar på ica
så vi kan ut i solen och fika.                  

RSS 2.0