Är det romantik i luften eller är det bara några irriterande insekter som surrar???

Förmodligen det sistnämnda...

Vårt 10-årsjubileum närmar sig och jag förväntar mig ingenting. Nej, under årens lopp har storslagna överraskningar och romantiska extravaganzer lyst med sin frånvaro. Någon blomma här och där har det väl blivit men det är inte där M:s styrkor ligger direkt...

Men jag hade chansen att springa, lägga benen på ryggen och dra. För han har aldrig utgett sig för att vara någon annan än den underbara, oromantiska människa som han är.

Jag minns vår första jul, alltså snart tio år sedan. Vi skulle byta julklappar och hade alltså varit tillsammans knappt ett halvår. Han var väldigt kär, det var inte att ta miste på. Vi satt på sängen i min lilla etta på 29 kvadrat och han ville att jag skulle gissa vad han hade köpt.

Det är ett ganska litet paket. Någonting vi kan göra tillsammans, jag tror att du vill göra det här tillsammans med mig.

Herregud, han vill förlova sig. Svetten började pärla i pannan, M njöt i fulla drag för han såg att jag var smått nervös. Jag började leta flyktvägar. Jag bodde på andra våningen så balkongen skulle nog gå bra att hoppa från...

Ni förstår jag hade dessutom blivit spådd av Singvar tidigare på sommaren, precis när M och jag hade börjat dejtat, han hade stakat ut vår väg. Före jul, nyår kommer M vilja flytta ihop, före påsk vill han förlova sig. Så jag var ju ganska säker på att det var nu det skulle ske. Men var jag redo?

Svettdropparna och paniken sa nej. Men samtidigt visste jag att jag inte ville gå miste om honom, han var da shit!

Ta fram det där jävla paketet nu då. Lite för högt lite för aggressivt.

Paketet är platt, vänta nu så där ser inte en ringask ut. Jag sliter av pappret och innehållet avslöjas, Sagan om ringen triologin. Något vi kan göra tillsammans, ha!

När vi precis börjat dejta åkte Mattias till Turkiet med sin familj, han ringde hem till mig och berättade att han hade köpt en present, jag tror du blir glad, säger han.

När jag har köpt något som jag är riktigt nöjd över en fin grej liksom så är det ju svårt att hålla tyst om det man vill gärna berätta det. Är det något litet enkelt så vill man gärna släta över, det är bara något litet. Man vill inte att den som får presenten blir besviken och genom att sänka förväntningarna kan man bli glad över något litet. Men här breddes det på och eftersom jag ännu inte kände honom byggde jag upp förväntningarna på denna present och förväntade mig något mycket stort och romantiskt.

När jag fick en liten turkisk lergök, blev jag mest lite förvirrad och sen undrade jag, hur tänkte han nu?

Så jag hade chansen att springa. Lägga benen på ryggen och dra. Men något höll mig kvar.

Singvar hade fel, vi flyttade ihop, M frågade mig mycket riktigt innan jul och nyår. Men vilken jävla påsk vi ska förlova oss det undrar jag.

I Juli var vi på bröllop. När man varit på bröllop sprider sig något kärleksfullt ut i atmosfären och i en sådan där stund fylld av kärlek i luften uppstod och jag sa på tal om bröllop kanske vi iallafall borde förlova oss?

TROR DU??? Blev svaret...

Som ni förstår dog stämningen lite och jag kände mig som pigan Lina i Emil när Alfred som bara var en enkel bonddräng sa. Det där med giftemål, du det tror jag vi tar och skiter i.

Men liksom Lina så sken jag upp. Skiter iii, det tror du ja.

Okej, jag är inte heller så romantiskt lagd det förstår jag och kanske är det så att vi talar samma språk när det gäller kärleken, jag och Mattias. Men jag är kvinna och en blomsterkvasst någon gång ibland är faktiskt väldigt trevligt. När jag säger att jag inte förväntar mig något på vår tio års dag så ljuger jag.

Och en sak till en turkisk lergök är en skitdålig present till någon som man precis har träffat som man ska bygga upp en framtid tillsammans med. Då vill det till att man har många andra strängar på sin lyra. Som till exempel att vara den personen som man alltid kan lita på, alltid. Som står vid din sida i alla väder till tidens ände som aldrig skulle säga något nedlåtande, som aldrig skulle svika dig med vilje eller göra dig ledsen. Som gör dig lycklig och glad, galen och arg. Som är den finaste killen i hela världen och världens bästa pappa. Som andra säger om håll hårt i honom, var rädd om honom. En av de få riktigt, riktigt bra. Ja, då, då kan man komma undan med en turkisk lergök och sagan om ringen triologin istället för ett frieri.


Mission accomplished

Dam, dam, da, da, dam, dam da, da, dam, dam, da, da, dam, dam, dadadaaa. dadadaaa...

Det där var introt till Mission Impossible om ni inte förstod det!

Grejer högt och lågt, skitigt, dammigt och fy... fördelen med fint väder som det faktiskt varit några dagar nu, är att man kan gå ut och stänga in eländet bakom sig. Inte låtsas om som att det finns där innanför dörrarna. Problemet är när det blir dåligt väder och man måste vara inne. Och värre blir det när det ska komma över en kompis till Kalle och leka. Ja. det är så illa att man inte ens vill släppa in en femåring och än värre om föräldrarna kommer in och lämnar och själva ser. Vi kommer och hämtar kl. 16 hoppas vi kan hitta honom då...

Men det är lugnt han ska äta lunch först innan han kommer. Eftersom vi nyss ätit frukost så har vi väl halva dagen på oss att städa. Kollar på klockan den är 11,32 hur gick det till?

Det är som ni förstår ett mission impossible... eller!

Vi samlar ihop, buntar och slänger in i garderoberna och tvättkorgen. Plockar bort några legobitar, två böcker ett gosedjur, Kalles badrocksskärp och en halsduk från sängen och slänger på täckena. Tre sekunder senare ligger det en drake och två pusselbitar i sängen och någon har hoppat runt där. Slätar till lite och lägger draken och pusselbitarna under täcket...

In med kläder, smuts, rent ligger om vartannat. Fick ett tips häromdagen att om man hänger kläderna på ett speciellt sätt så behöver man aldrig stryka. Hänga kläderna... fan va bra. På ett speciellt sätt vet jag inte men jag kan ju börja hänga. Tar upp en rul som vecklar ut sig och visar sig vara mina nya beiga chinos, hade nästan glömt dom. Hänger dem och hoppas på att när jag tar fram dem nästa gång är de släta och fina...

Hyr ett släp och slänger på barnens leksaker och kör till respektive rum och lastar av. Mattias har truckkort så han kan lasta av.

Tvättkorgen blir full, varför blir den alltid det när jag städar?  Måste nog lägga på ett kol nu, klockan är 11,46. Mattias och Kalle städar i Kalles rum, fast Kalle vilar mest, han tycker det är jobbigt att städa. Plockar undan en grej av treziljoner saker och lägger sig sedan på sängen och vilar en stund. Jag kommer snart, säger han...

I hallen har någon vänt upp och ner på något sandigt. Ett par skor som varit i lekparken? en hink? en sandlåda, Sahara?

Oskar har precis somnat så jag vill inte damsuga. Men kommer på ett perfekt knep om man trampar i sanden fastnar den under fötterna sen kan jag gå ut och borsta av den ute på trappan. Hittar en sopborste, kanske är en bättre idé.

Swisch, swosch, den får ligga här, eller är det ett konstigt ställe? Nej, det kommer jag nog ihåg när jag ska ha den (visst).

Får ett sms från mamma hon vill ha hjälp med något. Ja, men det hinner jag väl. Kilar upp för trappan fixar problemet och är nere i ett huj igen. Kök, badrum, sovrum, vardagsrum, hall, check... Mission accomplished 12,17, pip.

När kompisen kommer står jag ute i trädgården med trädgårdshandskarna och fixar ogräs mellan plattorna. Det ser väldigt husligt ut, tror jag.

Happ, nu har jag fixat så middagen står på spisen och puttrar det tog 3 minuter och 53 sekunder, medan jag väntar på att den blir klar, skriver jag ett inlägg, spelar rumble och wordfeud. Efter maten ska jag baka en sockerkaka. Hoppas mamma har kokos, det fattas alltid nått när jag ska baka. Jag har det istället för ströbröd i formen det blir skitgott! Undrar om hon har smör också och vaniljsocker jag tror det är slut...

Är det så här det är när man har semester, man får lust och ork att göra saker. En härlig känsla som jag efterlyst länge nu. Kan också ha att göra med att man nu mera får SOVA!!!!

Åh, det har vänt, vågar jag säga så? När jag säger så brukar det gå åt helvete. Då börjar väl Oskar vakna 04.20 igen. Men nu idag iallafall och flera veckor nu har vi fått sova och vi är människor vi, pratar med varandra, vi är inte så irriterade hela tiden. Vi skojar till och med med varandra. Vi är vakna till 01.00 och kollar på dåliga filmer och vi ser slutet, ibland iallafall. Det är så underbart. SOVA, hör bara vilket ljuvligt ord. Du har fattats mig!!!

Va, lugnt det blev nu då, jaha barnen kollar på Smurfarnas jul. Ja, det kan ju vara passande! Ska kolla maten. idag blir det lax i ugn med spenat och färskpotatis. Hälften av potatisen var dålig så vi får en var. Men jag tror det finns lite pulvermos i skafferiet så jag får väl komplettera med det.

Jag är vanligen en ganska laid back person som gillar att ta´t lugnt! När jag läser det här känns det som jag ska döpa om bloggen till morsa på speed. Men det är sömnen den gör underverk, den är efterlängtad till tusen.

Ha en härlig dag och glöm inte att du fortfarande kan vara med och vinna JuJuBe skötbäddsväska fram till 29/7. Om du shoppar på lillabebben.se är du automatiskt med i utlottningen av väskan. Se inlägget "tävling" för detaljer och mitt omdöme, då jag testat väskan.Puss och kram


Nu är det bara två dagar till den 22/7 som du kan använda rabattkoden på Lilla bebben men tävlingen om skötbäddsväskan JuJuBe fortsätter ett tag till t om den 29/7.

Under perioden 14/7-22/7 lämnar Lilla bebben 20% rabatt på hela sortimentet utom på Belly bandit till mina läsare. 

För att erhålla rabatten uppge rabattkod: isofiasvärld2012

Det fina i kråksången är att alla som handlar hos http://www.lillabebben.se/ mellan den 14/7-29/7 är automatiskt med och tävlar om en skötbäddsväska som jag testat, nämligen skötbäddsväska Bechanged från JuJuBe värde 695 kr! Totalt två väskor lottas ut.


För fler bilder och mitt omdöme om JuJuBe se inlägget som heter tävling!


En "lugn" stund på Café Wadköping!

Det är fortfarande tävling se nedan och/eller föregående inlägg!

häromdagen...

En lugn stund, solen skiner och huden är varm. Stadsparkens larm med alla badtörstande barn och sollapande föräldrar lägger sig i samma stunde som man kliver upp för den gamla knarrande trappan. En god bit mat och en kall öl, alldeles ensam det enda sällskapet är deckaren som är alltför spännande för att lämnas hemma. Sjunker ner på en stol med en nöjd suck.

Sen dunkar familjen Karlsson/Pettersson in på Café Wadköping...

Kalle går i hasorna på Oskar hela tiden, gärna stöta på lite så han ramlar. Sen säga oj, precis som att det inte var meningen. Maten som serveras på buffén ser god ut men det finns inget som barnen gillar. Går ner köper en nachotallrik till barnen, går upp och betalar buffé till två vuxna.

Nachotallriken är "skitäcklig", citerar Kalle. Pappa tycker om den och Oskar fast han är galen för han har ingen sked, springer och hämtar en sked. Vatten till alla. Vattnet är förgiftat, av att döma på Kalles min. Nehej, bara lite citronsmak. Hämtar naturellt. Min gaffel är smutsig, hämtar en ny.

Mattias och jag går i omgångar och hämtar mat. Det är något fel på någonting hela tiden enligt Kalle och Oskar har fått smak på kasslergratängen den verkar god men jag hinner inte smaka. Hämtar mer sen. Kalle springer runt bordet när jag hämtat mer och vill smaka. Mmmm, godaste maten i hela världen. Halleluja nått som smakar. Han äter... Jag undrar fortfarande om den var god.

Oskar är klar reser sig upp och står och svajar i barnstolen, börjar skrämmas bu bu bu. Högre och högre, bu BU BU BUUUU. Schhhh, nu räcker det Oskar, nu är det bra. Oskar går omkring vill sitta bredvid mamma, Kalle ser det och springer före och sätter sig. Oskar bryter ihop.

Damen med deckaren reser sig och går, ger upp liksom.

-Nej, men en kopp kaffe Mattias?
-Ja, visst!

Kaffe och kakor, kakorna till barnen. De är lugna några sekunder innan sockerkicken kommer.

Vi går nu, halsar det sista av kaffet på stående fot. Här ifrån NU!

I lekladan blir det full lek med affär och ladugård. Kalle och jag turistar sen Wadköping medan Oskar och pappa leker vidare.

En mysig dag i gamla hjärtat av staden. Tjat och gnat och massa kärlek, precis som det brukar vara.

Idag har jag varit med Oskar på ögonmottagningen, det gick bra han behöver inga glasögon. Men de ville kolla eftersom storebror har. Kalle leker med sin bästa kompis, de blev helt galna när de såg varandra. Köpt rengöring och behandlande kräm mot akne. (Akne som jag har fått som 38-åring. Skitkul)!!! Lagat två maträtter och gjort en rabarberpaj. Måste laga iordning laxen innan den blir dålig och rabarberna som blev över sen sist.

Månne jag blitt inspererad av Kajsa Warg, där i Wadköpings gamla kvarter. "Man tager vad man haver".

Hur nöjd som helst över mig själv och kallade mig själv husmor. Mattias tittade på diskbänken som var ganska belamrad efter två maträtter och en paj och sa, "det är husmors jobb att plocka undan efter sig också"!
Men det är väl ändå inte rättvist ;).

TÄVLING! pågår ju och jag har testat JuJuBe skötbäddsväska. Kolla in inlägget innan där finns fler bilder och omdöme. 

Visst påminner den lite om Paul Stanley sångaren i Kiss. ROCK ON!

Under perioden 14/7-22/7 lämnar Lilla bebben 20% rabatt på hela sortimentet utom på Belly bandit till mina läsare. 

För att erhålla rabatten uppge rabattkod: isofiasvärld2012

Det fina i kråksången är att alla som handlar hos http://www.lillabebben.se/ mellan den 14/7-29/7 är automatiskt med och tävlar om en likadan skötbäddsväska som jag testat, nämligen skötbäddsväska Bechanged från JuJuBe värde 695 kr! Totalt två väskor lottas ut.


Fantastiskt är att det just nu pågår superrea på babykläder hos lillabebben! Bland annat är det 30% rea på allt från DUNS som är väldigt härliga kläder. Lilla bebben har dessutom fraktfritt hela sommaren!

Tävlingen pågår alltså fr om 14/7 tom.29/7 och rabattkoden gäller under perioden 14 juli-22 juli.

Det var allt för idag, hoppas ni ska gilla Lilla bebben lika mycket som jag och lycka till i utlottningen av JuJuBe.

Puss och kram!


TÄVLING!

Har ni besökt Lilla bebben någon gång? En härlig butik med öppettider som passar mig perfekt det är nämligen öppet 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan och jag kan handla från mitt vardagsrum med en kopp rykande kaffe i handen och snarkande barn i bakgrunden. Sådana butiker gillar jag.

Senast jag handlade där var för två veckor sedan. Jag har sedan januari i år försökt få iväg ett paket till en av mina bästa vänner som fick en dotter då, hon bor utomlands sen många år. Det är ju pinsamt att man inte kan få arslet ur tummen, vagnen eller vad det heter på över ett halvår.

Riktigt jobbigt blev det för samvetet när vi fick ett tackkort i maj med ljuvliga bilder på bebisen och texten Herzlichen Dank! 

Det dåliga samvetet fick mig att spendera lite större än jag vanligen skulle ha gjort. Jag skickade en jättesöt Lundmyr klänning och en Sverigebody på posten tillsammans med ett grattistillbebisen kort och en muta till mamman en påse med Ahlgrens bilar.

Gå på stan med två små barn är INTE mysigt, ingen kan lura i mig det. Det går jättebra så länge man inte står stilla mer än 23 sekunder i varje butik. Sen när man nästan är klar, har man passerat lunchtid med en halvtimme och då är frågan ska man hinna eller ska de små få mat? Oftast satsar jag på att hinna vilket slutar i katastrof, svält och nöd. För att inte tala om fattigdom!

Så tacksam att man kan handla på nätet.

Så jag blev jätteglad när Lilla bebben ville samarbeta och frågade mig om jag ville prova en skötbäddsväska som heter Bechanged från JuJuBe. Det ville jag ju gärna. Under en veckas tid har den följt med oss.

Mattias min sambo glömde den två gånger när han åkte till Net on Net med Oskar, och två gånger bajsade han på sig (Oskar alltså) så de fick vända. De kom till hårfönarna cirka tio meter in i butiken.

Jag tror det är ett tecken. Eller så tycker bara Oskar att Net on Net är en skitbutik, hehe.

Här är mitt omdöme!


JuJuBe skötbäddsväska är smidig och snygg! Den förvandlas till en förvånansvärt stor och rejäl skötbädd som är lätt att rengöra. Du får plats med det du behöver, tvättlappar, nappar, solskyddsfaktor, blöjor, ombyte, haklapp, sked. Den är perfekt att ta med till lekparken, på stan etc. Du får inte plats med en massa skit! Jag hittade en del när jag flyttade över grejerna från den gamla skötväskan. Ska man ta med sig mat är dock platt mat, som pannkakor, att föredra.Jag gillar den, den är väldigt lagom den passar mig bra och får hänga med på fler strapatser. Den är faktiskt ganska cool också. Visst påminner den lite om Paul Stanley sångaren i Kiss. ROCK ON!

Under perioden 14/7-22/7 lämnar Lilla bebben 20% rabatt på hela sortimentet utom på Belly bandit till mina läsare. 

För att erhålla rabatten uppge rabattkod: isofiasvärld2012

Det fina i kråksången är att alla som handlar hos http://www.lillabebben.se/ mellan den 14/7-29/7 är automatiskt med och tävlar om en likadan skötbäddsväska som jag testat, nämligen skötbäddsväska Bechanged från JuJuBe värde 695 kr! Totalt två väskor lottas ut.


Fantastiskt är att det just nu pågår superrea på babykläder hos lillabebben! Bland annat är det 30% rea på allt från DUNS som är väldigt härliga kläder. Lilla bebben har dessutom fraktfritt hela sommaren!

Tävlingen pågår alltså fr om 14/7 tom.29/7 och rabattkoden gäller under perioden 14 juli-22 juli.

Det var allt för idag, hoppas ni ska gilla Lilla bebben lika mycket som jag och lycka till i utlottningen av JuJuBe.

Puss och kram!

Sista etappen. Jag älskar dig!

Ni kanske är trötta på vår Danmarksfärd och den börjar gå mot sitt slut. Men jag måste berätta om den sista och slutliga etappen av vår första semestervecka.

Det är något fel på oss. Vi är helt enkelt helt dumma i huvudet. Någon annan förklaring har jag inte till följande...

En smidig överresa hem till Svealand, räkmacka, tv-fåtöljer med lutningsfunktion, enarmade banditer, lekrum och fiskdam. Alla nöjda, alla glada. Tills vi ska av båten...

Alla bilägare kan nu bege sig till bildäck. Åh, fan men om man inte har bilen med sig då?
Det behöver ju inte jag fundera på vi har ju det.

Jag går fram till hissen som vi kom upp i efter att vi stått och trätt ett tag om vilken hiss vi kom upp med.
-Var det inte andra sidan?
-Nej, det var den här sidan.

När vi kommer fram till hissarna genom folkmassan som belägrat receptionen för att vara beredda för avstigning när båten dockats i hamnen stirrar jag oförstående på skylten.
-Däck 5 och däck 7? Men vi står ju på däck 3.
-Är du säker, säger Mattias.
-Jag tror det, svarar jag.
-Jag sa ju att det var andra sidan, säger Mattias nöjt och belåtet.
Vi tränger oss genom folket igen till andra sidan. Det har blivit några fler en del sitter på golvet och det gör det hela lite svårare att forcera.
-Ursäkta, ursäkta oss, ursäkta mig, kan jag få gå förbi, tack, ursäkta, oj förlåt...

Framme vid hissen på andra sidan lyser skylten starkt och klart återigen står där, däck 5 och däck 7.
-Fan!
Ser en uniformerad sjöofficer, kapten, sailor, vad kallas de egentligen?
-Ursäkta, äh, vi hum, tror vi har parkerat bilen på däck 3. Men hur kommer man dit egentligen?
-Är ni säkra på det? Däck 3, han ser frågande ut?
-Inte längre, inte säker alls faktiskt, men jag tror det, svarar jag fast nu börjar jag verkligen tvivla. Jag kollade inte så noga och det kan nog ha varit vilket däck som helst faktiskt. Fast inte soldäck, nej, det vet jag med bestämdhet. Men det är också det ända jag vet med bestämdhet.
-Står ni på däck 3 då körde ni bara rätt in i båten, körde ni bara rätt in i båten? Hans blick och tonläge säger, jag tror verkligen inte att ni står på däck 3.
-Körde ni upp för en ramp, frågar han?
-Jo, en liten ramp var det kanske. En halvmeter bort står en rödnäst man och småflinar åt oss och skakar på huvudet. Jag blänger surt på honom. Det är inte så himla lätt och kommar ihåg vart man parkerat bilen.
-Då är det däck 7 säger, sjöbjörnen.

Vi tar hissen ner till däck 7 och konstaterar att bilen inte står där.
-Jag sa ju att det var andra sidan, säger jag irriterat och nu en aning stressad. Var fan är bilen???

Banar oss iväg genom folkmassan som nu känns som en ocean och det tar en evighet att ta sig igenom. Flytta på er ser ni inte att vi måste fram. Mattias har köpt två plattor öl vilket han för 30 minuter sedan tyckte var en utmärkt idé. Jag har med mig en kudde ifall Kalle skulle velat sova. Kalle har hållt igång non stop, nu är klockan 23.00 och benen bär honom knappt.

In i hissen, trycker på däck 7, hissdörren går upp, bilen stod precis utanför hissdörren det minns jag, det vet jag med bestämdhet. Möts av släpet på en långtradare mitt framför nosen. Ingen blå saab. Skit!!!

Trycker på femman, ingen bil!
-Jag, sa ju att det var andra sidan, säger Mattias.

Nära, nära ett nervsammanbrott nu. Jag svettas och börjar känna lite lätt panik. Hissdörren till däck 5 på andra slås upp, precis som jag trodde INGEN BLÅ SAAB.

Sätter upp kudden framför mig och tar sats genom folkmassan, nu har fan båten stannat. Mosar mig fram med ölbärande Mattias och Kalle i släp. Trycker på hissknappen dörren åker upp. Inuti hissen bland knapparna finns ett däck 3, fast skylten på utsidan inte talar om det.
-Står inte bilen där, då vet jag inte vad jag tar mig till, gråten och paniken klappar mig på axeln och vill tränga sig på. Men jag är inte redo att släppa fram dem. Det här är sista chansen.

Dörren seglar upp och där står den. Jag tycker mig höra en änglakör som sjunger HALLELUJA, HALLELUJA. Där står den vår fina blåa Saab i ett skimmer av sprakande ljus. Jag slänger mig på motorhuven och kysser bilen, jag älskar dig, vi kastar oss in. I samma ögonblick som säkerhetsbältet sätts i och säger klick öppnas portarna upp och bilarna börjar rulla av färjan.

Jaha det var det, vi for ner till Varberg och lille Oskar där stannade vi 2 dagar sen fick vi nog. 6 vuxna, 2 barn och en hundvalp i en husvagn. Nu har vi spenderat en dryg vecka hemma och flyter planlöst runt. Sover länge på mornarna och är uppe sent på kvällarna.

Igår tömde jag vår frys som vi glömt stänga så all mat blev förstörd jag slängde 8 kompostpåsar med fisk, kött, bär, svamp och annat smått och gott.

Men annars har vi det bra!

Snart blir det tävling här på bloggen om bara ett par dagar kommer jag ut med info så håll utkik!

Puss och kram

Håll utkik!

Tänkte bara säga att ni ska hålla utkik för snart blir det en tävling på bloggen. Det ska bli väldigt spännande framförallt för er med smått.


Etapp 3. Legoland the land of... lego...

Färjeturen är över och och det är dags att börja färden mot Legoland. Ca 30 mil sätter på GPS:en i mobilen så vi ska hitta. Mobilen frustar till och påminner om att det endast är 9% kvar av batteriet. Gasa säger jag till Mattias. Han tittar lite förundrat på mig. Jag klickar mig fram med hast genom vägbeskrivningen och skriver ner små anteckningar. Det är mest rakt så det ska nog gå bra.

Lite irreterad på mig själv att jag lät Kalle spela Angry birds och för att jag inte skaffat en mobilladdare till bilen.

Bilfärden går bra, Kalle sover mestadels på en hög av kuddar och täcken som vi pallat upp i mitten av baksätet. Mattias kör och jag är vägvisare. Jag vågar inte sova för han kan få för sig att svänga var som helst. Han brukar klaga på att Kalle har dåligt lokalsinne som att han går åt fel håll när vi ska till parken som vi gått till en triljozon gånger eller som när vi campade förra sommaren och bodde en rad från toaletten då Kalle inte lyckades hitta dit på egen hand på en vecka. Men det här kan väl stanna mellan oss, jag vet var han fått det från och hallååå det är inte från mig.

Snart dyker skyltarna upp. Nu är det dax för den stora överraskningen. Filma, skulle jag göra men det går att göra det planenligt eftersom telefonfan är död. Skitbra de här nya mobilerna verkligen.

Kalle får spatt och skriker som en dragqueen som just fått ett par stilettpumps täckta med swarowskikristaller i storlek 44. Det är närmast så jag kan beskriva det. Det hade ju vart kul att haft det på film, tycker ni inte?

Sen är han tokspänd och vet inte riktigt vad han ska göra. Och till råga på allt så måste det kissas och ätas innan man får sätta igång på allvar. Men sen har vi en mysig dag. Kalle får göra vad han vill, han får bestämma nästan allt. Vi blir lite osams när Kalle vill ha en leksak helt plötsligt och tjurar ihop totalt. Jag tjurar också ihop totalt för här ligger hela legoland för hans fötter och han är tjurig för att han inte får köpa en leksak. Jag kapitulerar, jag väljer bort denna strid för frid. Vi går mot leksaksbutiken. Kalle köper en piratlegogubbenyckelring (känn på den). Sen är allt frid och fröjd igen. Han säger förlåt mamma men jag är så spänd.

Lilla snutten, så mycket intryck. Lego överallt. Lego som är allt som någonsin funnits på önskelistorna till jular och födelsedagar, lego som du leker med varje dag. Klart att du är spänd.

Nästa dag köper vi ett Ninjagosvärd först sen går vi i frid och fröjd och myser och tittar på vad som för mig måste vara konsekvensen av en vuxen man med alldeles för mycket tid och pengar.

Det måste vara just därför jag aldrig kommer på något briljant att göra mig en hacka på. Jag har varken tid eller pengar.

Jag kunde ju förstås inte ta kort första dagen heller eftersom telefonen var urladdad och kameran var kvar hemma men några bilder blev det dag två iallafall.

Vi bodde på ett scandichotell i Kolding som låt ca 40 minuter från Legoland mitt i ett industriområde. Kalle drog upp gardinerna och såg strålande ut över utsikten, svarta stora skorstenar som spyr ut svart rök, och utbrister, Åh mamma vad det är vackert här. Jag antar att skönhet ligger i betraktarens ögon och att det är endast ett oskyldigt barn förunnat att kunna se någonting vackert där vi vuxna helst vill dra för gardinerna igen.

Korvgrynet var med morfar och company i husvagnen. Började längta när vi satte fart mot färjan för att åka över till Svedala igen och möta upp dem i närheten av Varberg.


Igår var vi på bröllop. Det är jättefint och trevligt att träffa alla kompisar. Det blir så sällan, det är tur någon gifter sig då och då. Jag har sagt till Mattias att vill du gifta dig får det bli innan jag blir 40, det är ju inte så långt tid kvar. Jag kanske kan ändra och säga att jag sa innan han blir 40 då får han en tidsfrist på två år till, han kommer ändå aldrig ihåg vad jag har sagt, och jag kan fortsätta hoppas på att bli gift en gång i mitt liv. Ja, fler än en gång är väll inget att sträva efter förstås. 

Mattias har tappat bort sin kavaj är det någon som fyndat en svart tigerkavaj på myrorna, den måste åkt med när vi rensade garderoberna. En minut innan vi ska åka står han och gapar inne från sovrummet. Har du sett min kavaj? Neeej, skynda dig vi ska åka nuuu. Det är det som kallas framförhållning mina vänner! Vi blev insläppta i kyrkan och på festen ändå som tur va!

Ha nu en riktigt god natt! 


Baddags vi ska bara packa först!

Jag fortsätter snart med vår resa till det förlovade landet i Lego. Men först lite kring ämnet packa för en dag på stranden...

Jag vet inte hur det är hemma hos er men hemma hos oss blir det totalt kaos. Delvis därför att vi är så oorganiserade och inte vet vart vi har våra grejer och dels för att... hm, nej, det var nog därför.

Vi börjar i ganska god tid med föreberedelserna. Kaffet åker på, några extra mackor breds. Letar efter kexen, de var visst uppätna. Går ner i källaren för att hämta frysta bullar från affären och upptäcker att "någon" inte stängt frysen ordentligt. Glassen rinner, köttet är mjukt, allt är förstört. Fast bullarna går ju förstås att använda, tur, de är tinade och redo för en hissfärd ner i hungriga magar.

Var är termosen? Jag vet inte. Sist jag såg den lekte Oskar med den.

Jag letar i hans rum, i Kalles rum, i alla kökskåp lådor, i garderoberna, i skohyllan nämen titta här är hårborsten som varit borta i en vecka, himlar va bra, jag letar i badrummet, hittar en salladsskål. Hittar mycket men inte termosen. Fast det förstås en ståltermos, det är ju lätt hänt att en sådan försvinner.

Armpuffar, badringar, badrockar, handdukar, ett soltäcke, en solstol, hink och spade, badbyxor, solskyddsfaktor, mjölk till kaffet, våtservetter, blöjor, bullar, smörgåsar, saft, vatten, solhattar, en bok som aldrig kommer att bli läst men som man tar med för utifall att...

Var tog tiden vägen då en lite bikini, en handduk och lite kokosolja var all packning man behövde?

Inget lämnas åt slumpen. Vi vet inte var nått ligger på förhand så vi springer runt varandra och letar och hojtar. Vet du var Kalles badbyxor är, nej, vet du var mina flipp flopps är, nej, vet du...

Bakom soffan på altanen ligger ståltermosen och skimrar, jippi, varmt kaffe idag.

Tro det eller ej, men sedan sitter alla i bilen och packningen är på plats. Jag titta på klockan och ser att den är 11.00, tittar på Mattias och konstaterar, "jaha, då var det snart dags för lunch då".Det var det värt vi hade en mycket mysig dag på Gustavsviks utomhusbad med mycket sol och bad. Efterlängtat till tusen...

Etapp 2. Jag vill inte ta medicin och jag vill inte krama den där jävla Nicke fyken

Morgonstund har dålig andedräkt i mun. Upp 06.00 varför boka en senare färja när man kan ta en tidig? Får tre torra smörgåsar att ta med i en påse tillsammans med ljummet kaffe och en mugg juice. Frukostbuffén serveras från 06.30 men den missar vi.

Vi ska åka färja. Kalle är inte överförtjust eftersom det är så tidigt på morgonen och han undrar varför vi väckte honom så tidigt. Trodde liksom han skulle studsa upp när vi sa att vi skulle åka färja. Men här studsas tydligen inte före 09.00 på mornarna.

Väl ombord på färjan är det dags för Kåvepeninet näst sista dagen. Kalle totalvägrar och struntar blankt i alla mutor, du får coola, godis, en leksak, två leksaker, en miljon, vad du vill. Övergår till hot, bli sjuk igen, ont, gå till doktorn, örat ruttnar, trillar av, gå på plankan. Inget hjälper. Och vad glor alla på?

Stackars Kalle, vi får honom med mot Tax Freen i hopp om att synen av god- och leksakerna där inne ska få honom att ta denna djävulska dryck, som ändå hjälper så bra. Sitter och tittar in gråter och säger.
-Jag kommer kräkas, jag tänker inte. Ömsom kramar honom, ömsom skäller.
Så till slut, går den beska drycken ner, fort efter med Coca Cola. Hoppas att det inte ska komma upp igen. Det klarar sig denna gång.
-Kalle, torkar sig om munnen, mamma torkar Kalles tårar och berömmer honom för den heroiska insatsen.
-Får jag en leksak nu?

Det blir en gul M & M godis/leksak det är en liten fläkt som snurrar.Sen händer det grejer i cafeterian, självaste Nicke Nyfiken ska komma på besök. Vi tar med oss en något motvillig Kalle mot händelsernas centrum och ser den stora "lilla" apan komma gående ledd av en personal ur bestättningen. Kalle tittar stint på mig.
-Jag vill inte krama någon jävlars Nicke Fyken.

Och där satt den, första svärordet som en smäck, som jag har väntat.
-Kom vi går och spelar på de där jävlars enarmade banditerna istället, Mattias har du en tia?


PS.
Idag efter lek i stadsparken åkte vi hem och Kalle ville kolla lite på TV och ta det lugnt. Han sa, jag vill ha något att dricka, något att äta och så lite kärlek.

Och det fick han :)


Etapp 1. Övernattning i staden där alla manliga invånare heter Glenn.

Legoland, drömmen för en 5,5 åring som inte gör annat än leker med lego. Vi bestämde oss för att överraska. Ni har väl sätt de där barnen på Americas funniest home video som blir så lyckliga när de får åka till Disney world. Överraska och filma, fy fan va bra.

Rabatt med ICA kortet, perfekt bara att boka då. Fast då är det ju inte lågsäsong längre och den färjan kan ni nog inte ta för det går så lite avgångar...
Notan landar på 5000 spänn.

Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag bokade in färjan från Göteborg-Fredrikshavn 07.15, vi bor ju inte riktigt nästgårds. Som en kompis till mig brukar säga, jag hade nog bara lite otur när jag tänkte. Dessutom är det en biltripp på ca tre timmar till Legoland sen. Bokar in en hotellnatt i Göteborg, vill ju inte somna vid ratten liksom.

Berättar för Kalle att vi ska på semester några dagar. Kalle, mamma och pappa UTAN Oskar. Fasen, det var nu jag skulle ha filmat. Kalle frågar vart? Jag säger att det blir en överraskning.
-Kan vi åka till Grekland, frågar Kalle.
-Nää, inte riktigt, vi ska inte flyga, svarar jag.
-Ska vi åka till Spanien då? Kalle tittar på mig med sina stora pepparkornsögon, snäääälla.
-Vi ska åka till ett mycket roligare ställe, säger jag och hoppas att han också kommer tycka det. Skönt att han inte har så höga förväntningar, jätte skönt...

Åker ut till morfar och lämnar Oskar som ska få följa med på husvagnssemester, bjuds på lunch och fika innan vi åker. Medan vi fikar sitter Kalle i bilen, han är trött på att vänta och vänta hela tiden. Dessutom är han rädd för Tindra, vilket ni säkert kan förstå denna blodtörstiga best.Så, äntligen rullar vi mot äventyret. UTAN Oskar.
-Det här är livet på en pinne, myser Kalle.

Hotelrummet i Göteborg är det finaste och vackraste Kalle någonsin sätt, han vill stanna här i alla dagar. Det är världens bästa semester UTAN Oskar. Hade detta varit överraskningen hade det varit nog. Han är lycklig.
-Men längtar du inte lite, frågar jag?
-Det kan du göra mamma, svarar Kalle. Han har egen tid med mamma och pappa äntligen. Inte vill han spendera den med att tänka på Oskar.

Den lilla trion lägger sig i dubbelsängen, extrasängen är överflödig, det är mysigt och det luktar rent om lakanen så där som det brukar göra på hotell. Pappa och Kalle rapar, de har en speciell teknik, den kommer liksom från avgrunden och är mycket äckligare än normala rapar. Jag suckar och myser och lägger av en smygfis. Det här är, precis som Kalle brukar säga, livet på en pinne.

 

Bildbevis

Igår gick jag upp en sväng till min kära mamma som bor i samma hus som mig, att bo i samma hus som sin mamma kan leda till många bra ämnen för bloggen.

Mamma hade besök av sina två sköna systrar. Det bjuds garanterat på skratt i deras sällskap. Att sitta och lyssna på deras diskussioner är underhållning de luxe. Mamma berättade om en gång när hon hade sagt till storasyster att hon önskade att hon kunde ha uppsatt hår. 

Storasyster som jobbat som frisör en gång i tiden, kollade på mamma och sa, vad löjlig du är alla kan ha uppsatt. Sagt och gjort de provade. Efter en stunds tyst granskande konstaterar storasyster fd. frisören fakta, nej, du har rätt, du kan faktiskt inte ha uppsatt.

end of story...

Vi satt där och drack kaffe och pratade ett bra tag om allt och ingenting det blir inte ofta tyst vid bordet men vid ett tillfälle blir det tyst och jag tittar upp på Anki och Sara och säger det uppenbara... 

-Så ni färgade också ögonbrynen igår!

Ljudlig suck från båda och på inandning, ja.

-Mer kaffe någon?

... och så kommer då enligt önskemål bildbeviset, hitlers mustascher håll till godo. Och då har det gått ett par dar.Nu ska jag ta mina två nya kompisar och åka ut till Marieberg som säkert många andra. Måste införskaffa hårfärg, jag kan ju så bra själv så varför gå till frisören. Några konstiga hårstrån har börjat växa ut från mitt huvud, de har en konstig färg. Det kan ju inte vara grått för gråhårig är man ju när man är gammal. Och det är ju inte jag.

Ska på bröllop till på lördag och då vill jag ju vara fin, tänkte vara lite klok för omväxlings skull och inte färga samma dag och komma med svart panna, och svarta öron. Med lite tur har mördarsniglarna i pannan (tack för det uttrycket Malin) också sniglat sig iväg.

Ps. jag har gått ner ett kilo.


RSS 2.0