Det knakar i fogarna

En och en halv flaska Gaviscon in i graviditeten knakar det rejält i fogarna...

I mina fogar det vill säga.

Foglossning är fysiskt fenomen under graviditet då bäckenringens broskfogar under hormonernas inverkan mjukas upp och bäckenringens ben därmed lossar från varandra. På latin heter fenomenet symfyseolys. Vanligen upplever den gravida kvinnan smärta i bäckenet samt en trötthetskänsla i ländryggen i samband med foglossningen.

Jo, tack!

Idag har vi iallafall lyckats ta oss ut på landet och hälsat på Mattias syster som lyckats skaffa på sig ett halvt zoo. Både billigare och närmare än både parken zoo och Kolmården. Dessutom bjuds det på förtäring vilket är mycket uppskattat av besökarna.

Djuren som finns att beskåda är två kaniner som heter Salt och Peppar, två katter som heter Bosse bus och Maja Gräddnos samt en hund som heter Diesel. Det var tal om att det fanns råttor på ett ställe men där tittade vi aldrig. Har man tur kan man även få se rådjur men det hade vi inte idag.

Iallafall ett skit med foglossning, är sjukskriven till hälften. Ska testa jobba lite eftersom det är så länge kvar. Typ 16 veckor... Pust, stön...

Den här veckan har vi bara missat:

1. Föräldramöte (det första på humlan nya avdelningen)
2. Besök på ögonkliniken med Kalle.
3. Säker på att det var något mer, men kommer inte ihåg vad.

Ingen här är förvånad numera ingen på dagis heller, på ögonkliniken vänjer de sig snart om det är så att det blir fler besök. Vi är bjudna på barnkalas på lördag jag hoppas att vi kommer ihåg att gå dit det vore trevligt.

Nu kom jag på det tredje hämta ut biljetter på biljettbutiken senast idag kl. 18.00. Klockan är 17.05 med en son i badet och foglossning bör jag hinna dit till 17.59 pip.

Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0