Till min lilla treåring

Jag har svårt att förstå att tiden har gått så fort och ändå säger många att det bara kommer att gå fortare.
Vi mäter tiden i timmar och minuter dagar och år men det ända som kan mäta den egentliga tiden som man har med någon är närvaron, hur närvarande man är i stunden med den som man är med.

Första gången vi sågs var jag i allra högsta grad närvarande, man kan säga att vi var så nära varandra att du praktiskt taget var under mitt skinn. Från den dagen har vi i stort sett varit oskiljaktiga...

Jag kunde väll aldrig tro att någon skulle komma mig så nära så det skulle ge mig så stark ångest att bröstet värkte bara genom tanken att skiljas från dig. Bara några dagar kändes övermäktiga iallfall till en början. Sen går det lite lättare men längtan är alltid enorm.

Ibland kan det till och med vara skönt att få åka bort ensam, man kan riktigt längta efter tid för sig själv. Jag antar att det blir påfrestande för att vi är så tajta du och jag. Men alltid när jag åkt längtar jag snart tillbaka, tillbaka till dig.

Aldrig trodde jag att någon skulle kunna förändra mig och mitt liv så mycket som du har gjort. Du har gjort det bättre definitift bättre. Vissa dagar glömmer jag det bara, eller nej det gör jag inte det är bara något jag tänker för några korta sekunder när du gör mitt liv en liten aning besvärligt. De tankarna försvinner snabbt och jag vet att det är värt det. Du gör mig lycklig och glad, du har gett mitt liv en djupare mening. Jag som sökare efter meningen med livet kan sluta söka nu för jag har hittat min mening och det är du. Min lilla älskling som igår blev tre år.

Jag har svårt att förstå att tiden har gått så fort, och att du snart inte kommer behöva mig så mycket som du gjort och gör nu. Svårt att förstå att jag inte heller kan kräva att bli behövd så mycket som jag är nu, att jag får släppa taget... Men det är inte nu, än är du liten. Du kommer springande på natten med dina bara fötter och kryper upp i sängen och kryper intill, din panna vilar mot min mun, din hand vilar i min hand, sen somnar vi om och allt känns tryggt. Jag måste ta vara på den här tiden så länge som du vilar tryggt i min famn. Så länge du tycker mamma är det bästa finns.

Jag älskar dig Kalle grattis på treårsdagen önskar mamma!


Trons makt kan försätta berg

Jo, men den här veckan har jag gått från att knappt haft ledsyn till att se helt perfekt. HUR GÖR MAN DÅ?, undrar ni. Jag ska berätta precis hur det var...

Det började med en huvudvärk som kommit till och från under en veckas tid. Ni som läst min blogg tidigare vet att jag väntat på att svininfluensan skulle bryta ut varje dag, kände jag mig inte lite varm, lite täppt, oj nu hostade jag, men allt eftersom dagarna gick och influensan lyste med sin frånvaro så dog liksom det där ut.

Men så började då huvudvärken, och min slutsats blev, för att göra en historia kort, att det måste ha med synen att göra. Kalles läkare när vi kolla hans skelning sa att eftersom jag varit översynt när jag var liten kunde räkna med att få ålderssymtom tidigt. Gällande synen alltså, stel och Alzheimers light har jag haft länge...

I allafall så var jag iväg till en optiker i onsdags på väg till optikern så märkte jag hur synen blev sämre och sämre. Ungifär halvvägs från jobbet i höjd med Behrn Arena tyckte jag nog att vägskyltarna var jävligt suddiga. Det kunde i och för sig bero på taskiga vindrutetorkare och regnväder men nej... det var nog synen. Väl framme gick jag trevandes efter väggarna för att ta mig in till optikern jo jag hade ledsyn för jag såg liksom var jag skulle gå. Väl inne hos optikern började undersökningarna de var väldigt grundliga, det var apparater och det var olika glas på nära och på långt håll. Det var suddigt och det blev skarpt. Den här osedvanligt grundläggande och nogranna undersökningen måste ju tyda på att jag nästan håller på att bli blind...

Så kom domen...
- Tyvärr, sa den grundliga optikern med allvarlig röst. Blicken var stadig och vittnade om att här kommer det, coca cola flaskbottnar minst.
- Tyvärr, jag kan inte hitta någon indikation över huvud taget på att du skulle behöva glasögon. Jag hittar tyvärr ingenting fel med din syn, optikern så medlidsamt på mig.

-Ja, nej det var ju tråkigt att höra svarade jag, eller... är det inte ganska bra, trevade jag.

- Jo, naturligtvis det var ju bra, svarade optikern och såg ut att påminna sig själv om att synfel är inte bra besked för kunden men bra för affärerna, medan bra syn är bra för kunden men inte för affärerna. Vilket dilemma...

Då började jag inse vad detta betydde, huvudvärken lättade och synen började så sakteliga att komma tillbaka. Min syn var perfekt. Jag kunde komma tillbaka om tio år när jag behövde läsglasögon.

Huvudvärken då vad berodde den på, nu har jag en ny teori, jag tror det är vätskebrist, det grundar jag på följande. Jag är ofta törstig men jag dricker just ingenting. Dessutom tror jag att jag nästan kommer att få anerysm när jag gör.... ni vet nummer två. Hmm, törstig jämt, diabetes?

Återkommer nästa vecka när jag tagit blodsockerprover....

Eller så är det väll "stress", det här vanliga bekymret ni vet att få ihop sitt liv med familjen, sig själv och sina intressen och jobbet och ....

Men jag tänker att om trons makt verkligen kan försätta berg, vilket jag ju bevisligen är ett praktexempel på enligt ovanstående är jag väll dum om jag påstår något annat (påstår vilket knäppt ord i korsord blir det te, pås - tår). Jo, men då tänker jag så här att istället för att ha en massa hypokondriska tankar om svin, hjärtinfarkter, diabets och makula degeneration så kan jag ju tänka till exempel...

VA BRA JAG ÄR PÅ ATT VARA MAMMA
VILKEN SEXIG FLICKVÄN JAG ÄR
JAG ÄR FAKTISKT BÄST PÅ MITT JOBB
JAG HAR HAFT EN FANTASTISK DAG IDAG
JAG ÄR VÄLMÅENDE OCH DET VISAR JAG GENOM ATT HA EN VÄLMÅENDE FIGUR

Men så gör inte vi, vi rationella människor som inte agerar direkt på känslor utan som man förväntas agera utav andra dvs.

Jag kunde vara en mycket bättre mamma
jag känner mig som ett ras, jag är trött och har tappat aptiten på sex
jag är ganska bra på mitt jobb
det var som vanligt
jag är fet och blek och kan inte ha mina jeans, åtminstone inte om jag samtidigt vill få luft.

En man som jag besökte (via jobbet få inga ideér) sa så här:

VARJE MORGON NÄR VI VAKNAR FRÅGAR VI OSS SJÄLVA, VAD HAR VI FÖR MÖJLIGHETER IDAG?

Att se möjligheterna är det inte det det handlar om att kunna ta vara på de små nyanserna av tillvaron som skänker oss energi och glädje. Vad har jag för möjligheter ikväll, jo det ska jag tala om, jag kan välja TV-program helt själv för min sambo ska på krogen. Jag kan äta vad jag vill och jag kan ligga i vilken del av vår gigantiska stora soffa som jag vill. Jag kan äta godis och få ha påsen för mig själv och jag kan somna och ligga och dregla på soffkudden när jag känner för det...

Kram och puss har jag redan rimmat om ett russ?


Fundrar på att bli mörk igen.
Lillskiten blir tre på söndag... häreguuud, va tiden går, men hos mig finns inte ett spår.... hehe

Nu satsar vi på utomhussäsongen...

Jaha, se goddag då 7-0 i baken är väll inte direkt så kul...

Vad hände? Vi mötte Eker, de gjorde mål, vi gjorde inget.
Vi kom efter matchen överens om att vi ska satsa på utomhus säsongen istället... Det är nog lika bra, känner mig inte så sugen på att lira slutspel inför fulla läktare inte med det här spelet iallafall. Jag kan ändå inte låta bli och känna det som att vi underpresterar. Jag funderar på om vi gör det för svårt? Om det spel vi försöker oss på kanske kräver mer teknik och bollsäkerhet än vad vi besitter? Jag vet inte jag vet bara att igår ven det friskt av bollar som susade in i målet. De var väldigt rörliga och vi var mindre rörliga... Alltså jag tänker så mycket på vad vi ska spela för system så jag glömmer bort att spela fotboll jag vet inte hur det är för er andra. Det kan vara en bidragande orsak till att vi blir så fastlåsta i våra positioner. Sen får vi aldrig spela med två fyror, det blir alltid rokader. 

Igår blev det så tråkigt att ambulansen fick komma och hämta Kvisten som efter en sedvanlig luftfärd dunkade i golvet. Vi funderar på att skramla till ett höftskydd. Som tur var blev det ingen allvarligare åkamma vilket vi är glada för då vi inte är så väldans många i laget och varenda kotte behövs friska och välbehållna. Vi blev nog lite tagna av det som hände för efter pausen var vi inte med alls i matchen. Sara försökte, kämpade och slet för att försvåra det för laget som hon "gästspelade" i förra säsongen men tyvärr är fotboll en lagsport och alla måste hjälpas åt.

Hur som helst skit i den matchen nu vi skulle ju satsa på utomhussäsongen. Vilket innebär att vi tydligen har hållt igen nu på träningarna????? enligt Leffe??? Så nu kan vi bara köra på vi behöver inte spara oss... öh okej jag tyckte det har varit lite slött på träningarna, eller inte...(IRONI)

Jag har dessvärre fått tillbaka samma skit med knät det är tillbaka på precis samma punkt som innan operationen nu. Det känns sådär! Om någon vet någon som har gjort en lyckad knäoperation kontakta guiness rekordbok för mig veteligen känner jag inte till någon som opererat knät där det blivit 100% bra.

Så var det ju det där med att vara kapten, alltså det är ju en ära, bindeln är inte så tung att bära, så det är helt okej Leffe...

Gårdagens höjdpunkt: Helt klart den koladragerade muffinsen (va fan säger man muffinet, muffinens, muffinen) på fiket på vägen hem från Uddevalla.

Magplasket? utan tvekan Kvist :-)

Puss och kram och nu blir det mer reklam!

Jag kommer jag ska bara....

 

What´s up!!!

Som ni ser har jag inte legat på latsidan med mitt terapiarbete... Gustavs mössa är klar och sedan har det producerats bäbisvantar och mössa till min kusin som ska få barn i november och slutligen ett smakprov på mitt nuvarande projekt en mysig varm sjal att värma sig med i detta kulna höstrusk.

Har haft huvudvärk i en vecka nu men det händer liksom inget mer tror jag ska få svininfluensan varje dag.

Har en grym träningsvärk i armarna, jag förstår inte hur han bär sig åt våran tränare men han hittar muskler som jag inte ens läste om på anatomin vilket innebär just träningsvärk. Skönt att det är armarna när det är benen brukar det va så jäkla jobbigt att gå på toaletten att komma upp och ner liksom. I och för sig är det lite jobbigt att torka sig nu. Handlade två matkassar som jag knappt orkade bära ut till bilen och när jag kom till bilen och inte ville ställa ner den ena påsen för att det regnade så blev det verkligen en prövning att hålla båda i en hand. Påsarna var inte ens tunga.

På hemmaplan är allt sig likt. Efter maten idag ställde jag ner tallriken i diskhon eftersom disken i diskmaskinen var ren. Sen sa jag min klassiker jag tar det sen... Varpå min kära sambo, som jag funderar på att lämna för att han känner mig alldeles för väl och jag börjar få jäkligt svårt att komma undan, säger vi gör det NU annars blir det inte av du kommer inte orka sen...
Bla bla bla bla bla va fan är du min morsa eller? Det värsta är att grabben har rätt! Så irriterande. Jag protesterade lite men idag var han benhård, ingen pardon över huvud taget. Om vi inte gör det nu kommer du bara ligga i soffan och tänka på att du måste ställa in disken sen det är bättre vi gör det nu. HA! kan nog behålla han ett tag till han känner mig inte alls så bra som jag först befarade. JAG skulle ALDRIG ligga och tänka på att jag måste ställa in disk i diskmaskinen sen... inget som helst problem för mig att gå och lägga mig i soffan och koppla av. Va fan disken står ju kvar eller?

Just nu har jag väldans svårt att koncentrera mig en lite kille står här och har nu sagt KOM, femtielva gånger.

"Kom, jag vill att du ska leka med mig annars blir jag ledsen, ska jag sätta ut dig (drar i stolen tror att jag sitter fast på stolen och att han måste hjälpa mig)?

Vänta, jag kommer jag ska bara (sjuttiotredje gången)...

Går skitbra att koncentrera sig just nu när någon tjatar hål i huvudet och drar i stolen samtidigt. Jag får ge upp dags att göra sitt mammajobb.

Vilken split vision man har alltså lyckas skriva halva bloggen medans jag pratar med en unge som drar i stolen som jag sitter i samtidigt som han säger KOM, uppfodrande tjugotusen gånger, samtidigt som jag plockar ur diskmaskinen och ställer in tallriken, torkar av spisen och hänger tvätt. Det ska va en kvinna till det...

Puss och kram är det någon som kan göra Kalle tam???


Matchanalys

Matchanalys Lillån - HOIF 1-3

... %#/(OKFHJ%"%"¤#%"#%/&%#/&#&#%"

Så då var det avklarat.

Ses på tisdag på träningen!

Puss och kram ska det va så jävla svårt att pricka innanför en målram????????

Fredagkväll

Jag lovade ju att återkomma med något klokt, men jag har precis insett att det klokaste vore att låta bli. Så i vishetens anda, i de kloka rådens tecken dyker här inga rader upp. Mestadels för att jag inte har något klokt att säga. Sofia må betyda visdom men det är ju inte alltid att man kan göra skäl för namnet... Fredagkväll är ett sådant tillfälle.

Jobba rak vecka innebär att du är mer eller mindre död på fredagkvällen. Älskling ska vi göra något kul... NEJ, jag ska ligga i soffan och titta på IDOL, det är så roligt som det kan bli en fredagkväll. Det här var en hypotetisk fråga det förstår ni väll. För det första skulle Mattias aldrig fråga den frågan en fredagkväll när Örebrohockey spelar match (han vet att Idol går före). För det andra skulle han aldrig använda de ordvalen, älskling ska vi.

Vi har för stunden tappat bort de orden ur vokabuläret, vänta lite nu, för stunden. Jag kan inte minnas att jag blivit kallad älskling någonsin. Kanske på fyllan någon gång i och för sig. Jaja, det var mer det här tillsammans jag syftade på. Vi är så tråkiga vi gör inget roligt, vi har pengar på banken och där sitter dem och ruttnar. Allt handlar om JAG GÖR, går jag ut är det med mina kompisar. Mattias går ju fortfarande inte ut han går på O´learys och det räknar han inte som utgång, det måste finnas dansgolv för att det ska räknas. Mig veteligen har han aldrig sett ett dansgolv en mindre närmat sig ett någonsin oavsett vilken krog han befunnit sig på så frågan är om han någonsin gått ut? 

Fast mest gör vi inget vi återhämtar oss efter veckan som gått. Oktober och november är späckat med släktkalas alla fyller hit och dit och det är väll i och för sig trevligt, men det finns väll övrigt att önska. Åka på en resa, gå på bio, spela alfapet, mysa (haha fick för mig att jag skulle slå upp ordet mysa i wikipedia för jag har glömt bort vad det är, vet ni det fanns inte... inte mysigt heller men ordet membran fanns; 

Ett membran är en tunn hinna eller skiva. Membran av olika sorter finns i maskiner och kemiska apparater. I högtalaren skyddar membranet själva innehållet från att gå sönder eller skadas, samtidigt som det vibrerar med ljudvågorna. Kring membranet uppstår då ljudvågor som uppfattas av örat.

Membran i växt – och djurceller finns av olika slag, varav de viktigaste är cellmembranet som omsluter cellen. Nästan alla cellens organeller avskiljs från omgivningen av ett membran)

Inte konstigt att man glömmer bort att mysa när ordet till och med är bortglömt i ordböckerna...

Nä, man får kanske lägga manken till jag kan ju inte påstå att jag inbjudit till något vidare mys heller direkt eller haft några resor på tapeten. Och nu är jag så mätt efter fredagskvällens pizza och så lite smågodis på det så vem fan orkar mysa då. Jag tror jag går och lägger mig med en bok istället. Tror förresten jag hör Mattias snarka från TV-rummet. Det är det här som kallas att trivas och vara trygga med varandra...

Jag ska nog gå och ge Mattias en kram och en puss iallafall då har jag ju bjudit till lite iallafall, det är nog allt jag orkar idag, sliten efter en hård arbetsvecka som man är. Jag kanske chockar och slänger in ett godnatt älskling! Det skulle vara grejer det.

Förresten, ni vet hon Petra Mede, hon ger samlivs tips på TV-programmet Cirkus Möller, idag handlade det iallafall om hennes man som la sina strumpor överallt och så ställer hon en retorisk fråga om man tror att det hjälper att gnälla och det gör det ju naturligtvis inte så istället skrider hon till handling och lägger strumporna under bilhuven så bilen inte startar och sådär eftersom bilen är mannens bästa vän. Detta får sedemera hennes man att börja lägga strumporna i tvättkorgen och hela deras samliv blir ju mycket bättre förstås. 

Känner ni igen det? Jag gjorde det verkligen och jag såg hur det började arbeta i Mattias hjärna helt febrilt. Var skulle han lägga alla mina kringspridda strumpor som han hittar i fotänden på soffan på golvet under skrivbordet, vid fotänden på sängen, i badrummet, så jag skulle lära mig att lägga dem i tvättkorgen, i datorns hårddisk kanske?

God natt på er och sov gott ett visdomsord ska jag bjuda på iallafall, jag fick just lite magknip och om ni skulle få det gör då som jag gå på toaletten... då löser det sig...

Dagens höjdare: jag ska jobba 80% från 1 januari till 1 september bara för att jag kan, coolt...
Dagens magplask: kommer snart... fy vilken bajshumor, det märks att det är fredagskväll ribban ligger lågt, så lågt, såååå lågt...


Puss och kram köp en tiger som är tam... 


Återkommer med lite klokheter snart...

Jo, men jag har varit i stockholm och blivit klokare (om det nu är möjligt, jag är ju redan väldigt klok, men jag tror ändå det går lite grann). Jag ska dela med mig snart, ska bara laga lite mat och träna först...

Föresten visste ni att Sofia betyder visdom? Inte! då vet ni det nu...

"Life is what happens to you while you´re busy making other plans". - John Lennon

It´s a beutiful day lyssna lite på den här så länge...

Puss och kram svenne banan

En helt ok match ändå...

Glanshammars IF VS Lillån FK 3-1

Idag var det dags för säsongens första futsal match. För motståndet stod en gammal bekant nämligen GIF. Mycket har hänt med deras inomhusspel sen jag spelade där kan jag säga. Men det var ju förstås ett bra tag sedan... Hehe...

Det var en rättvis seger. De hade snabba omställningar där vi hade svårt att hänga med. Vi stirrade lite mycket boll och gjorde lite enkla misstag med att räkna in motståndarna men jag tycker ändå vi gör en helt okej match med tanke på motståndet. Med lite tur hade vi kunnat fått in 3-2, det blev istället träff i trävirket. Med ett mål där hade vi kanske fått lite darr på dem och ett orättvist 3-3. Så blev det dock inte. Förhandsfavoriterna tog hem en ganska komfortabel seger... tyvärr...

Leffe begärde time out när det var 5 minuter kvar. Det tog domarna några minuter att uppfatta det tydligen så vi fick timeouten med 1,5 minut kvar. På den lilla stunden hann vi inte åstadkomma någon förändring i matchbilden.

Inte så mycket mer att säga om dagens match mer än att Tess gjorde en jättebra insats i mål. Vårt mål kommer på en frispark, vi skapar naturligt inte mycket lägen alls utan är mer inställda på försvar. Jag tror ändå det var rätt taktik, vi skulle kanske chansat lite mer på slutet med att lägga upp bollarna längre, vilket vi kanske hade gjort om timeouten kommit tidigare.

Dagens höjdare: för min del får jag väll säga målet lite blygsamt, alltid kul att göra mål...
Dagens magplask: den uteblivna skrällen...

Åh, naturligtvis så måste jag säga trevlig resa till mina två kära lagkompisar som drar till någon liten ö utanför Tanzania (tror jag det var) och volontär jobbar i två månader. Vi kommer sakna er "a lot" och vi kommer att märka om ni fuskat med träningen när ni kommer hem. Hoppas ni får det bra och att ni får med er många härliga upplevelser (kram, kram lite extra till er Lili och Sussie).

Nä nu blir det till att öppna kylskåpet och glo lite vem vet kanske någon ställt in något gott sen jag tittade för tio minuter sedan...

Puss och kram jag är hungrig som en gam!


Beyonce baby... så sööööötOm att leva i nuet, spotify och bungyjump...

Skönt med fredag, veckans bästa dag om ni frågar mig. Hela helgen ligger framför en och som vanligt så är det inbokat saker både på lördag och söndag. Jag tror att vi är så jäkla pressade att få ihop allting idag så vi planerar och planerar för att hinna med allt vi ska göra sen så vi glömmer att vara här och nu... ja, så kan det va...

Älskar spotify, en helt ny musikvärld har öppnat sina dörrar för mig. Jag har varit rätt usel på att lyssna på musik senaste åren faktiskt, men nu sitter jag på kvällarna framför bloggen, facebook, eller något och lyssnar på massa underbar musik. Igår kväll blev det Dire straits och deras live album Alchemy, jag lyssnar inte så mycket på dem annars men just deras livealbum är helt fantastiskt.  Låten Tunnel of love är över fjorton minuter lång. Jag har lite minnen förknippade till den skivan, den första riktigt riktiga kärleken på ett varmt och soligt cypern, bungy jump och bikini i storlek 36. Ja, då förstår ni att det var länge sedan. Dire straits har väll gjort skivor sen 60-talet...

Just nu lyssnar jag på Elin Sigvardssons och Lars Erikssons låt Love. Det är en skön låt.

Haha jag kom och tänka på när jag hoppade bungy jump, jag hade en baddräkt från Reebook i lila, cerise och grönt den gick upp så där underbart högt över höftkammarna och hade korsade band i ryggen. En riktig liten läckerbit var jag. Jag kommer ihåg att jag fick posera sittandes i bungykillens knä, en cypriot med gles mustach och femton tänder (fick just en liten rysning). Min dåvarande kille jobbade nämligen på cypern och jag var där och hälsade på och han hade fixat ett kanonpris på bungyhopp av mustaschkillen. Nämligen två hopp till priset av ett. Inte fan va man klok någonstans, men det är något visst med att vara ung och dum och känna sig odödlig. (Det ända bungyjumpandet som sker nu är i matstrupen sura uppstötningar som åker upp och ner för man har magkatarr för att man planerar och inte lever här och nu).

Jag hoppade två gånger, det var en adrenalinkick som hette duga. Första hoppat fick jag åka upp med en fyrtioårig engelsman som fått ett hopp i present av sin familj. Han hade åkt upp och ner i korgen fem gånger och inte vågat hoppa när de kom på att han kunde åka upp tillsammans med mig och se på när jag hoppade så att han såg att det inte var något farligt...

Stackarn han var grön i ansiktet och till råga på allt var han tvungen att se på när min beniga röv försvann ner mot vattnet. Jag kan väll inte säga att jag slängde mig ner mot djupet utan att blinka, jag var skiträdd förstås och benen var som spagetti som liksom böjde sig över kanten och till slut drog med sig resten av kroppen men jag hoppade.

Jag tror han hette Jim eller Tim eller nått han hade ju bara nått den mogna åldern då vi tänker och förmodligen hade han läst om bungyjump olyckan i tidningen dagen innan för mogna män läser nyheterna, han hoppade aldrig. Så när han moloket och föga imponerande lufsade iväg med något sänkt självförtroende åkte jag upp och hoppade igen... Ja, så kan det va...

Jag börjar hamna där än är det en bit kvar till 40 men sist vi var på Liseberg vågade jag inte åka nedskjutet... men uppskjutet vågar jag än, det finns allstå skjut som jag fortfarande vågar ta del av...

Nä men sov gott då och kom ihåg att livet sker nu...

Pussar och kramar till fotografier har man ramar...
(undra om jag inte redan använt det rimmet, skit samma det var så bra så det går att återanvända).


Svettiga benskydd får mig att längta hem

När man kliver in över tröskeln till casa de Karlsson möts man av en unik doft av benskyddssvett, utspridda leksaker, en hög med reklam, lite tröjor och post slängda på kökssoffan som står i hallen, vuxenytterkläder som hänger på barnkroken, en obäddad dubbelsäng klockan 21.35 (vilket är praktiskt efter som vi ändå snart ska sova). En träpersienn hänger lite på sned ner över en tredjedel av sovrumsfönstret, ett snöre har gått av. Det är dammigt (har inte dammsugit sen i onsdags, förra onsdagen alltså, då blev det gjort för jag hade främmande). Det är hemma, jag älskar det här huset, jag älskar doften och röran, jo, jag gör faktiskt det (till en viss gräns men nu när jag känner mig lite filosofiskt är det nästan vackert, haha...)

Jag älskar att vara hemma, jag funderar på om jag inte måste åka bort snart så jag kan få sakna allt det här som jag just beskrivit om mitt hem. Åka någonstans och ha lite semester och sen få hemlängtan, det skulle jag vilja. Det finns många som städar som tokar för att det ska vara rent och snyggt när man kommer hem...

Jag undrar om jag ska börja med det? Jag kanske får en chock när jag kommer hem då, hallå vart har jag kommit, här bor inte jag... Nej, jag tror jag föredrar att mötas av käpphästen som ligger och vilar på sin bruna mjuka kind på golvet framför datorn och den lilla gröna mammutpallen från IKEA som ligger upp och ner framför öppna spisen, och fryser jag kan jag bara sträcka ut handen och ta en tröja från kökssoffan i hallen... Tröjan är helt hårig för Sally har legat på den och sovit, hon älskar att lägga sig på tröjor som man strör omkring sig speciellt om de är svarta för då syns hennes gråa katthår så mycket bättre. Ja, så får det bli nästa gång jag åker bort ska jag ta mig f-n stöka till först om det skulle behövas och kanske ta med mig benskydden och jogga några varv runt kvarteret innan jag går in, öppna dörren på glänt och kassta in dem så doften hinner sprida sig, så att jag känner att NU, har jag verkligen kommit hem... det ska jag, ahhh, hem ljuva hem...

Och vet ni vad det bästa av allt är när man varit borta och kommer hem är? 
Jo det är att ropa, "hallå, mamma är hemma nu"!

Kramar och pussar hipp hurra för alla vackra stora härliga damtussar!!!

Att lära dem som lever det går bra men att leva som man lär det är värre det...

Vilket konstigt jobb jag har. Sista halvtimmen idag på hembesöket satt jag och en äldre man och jämförde fotbollsskador. Jag har opererat knät två gånger och jag har brutit en tå, jag har brutit ett ben i foten, jag har fått muskelbristning så muskeln gick av, jag nickade in i en så hon svimmade så jag fick ett jack i näsan och blödde näsblod....

Vem som var värst? självklart lät jag han vinna... man måste ha respekt för de äldre...

Har varit så sjukt trött nu ett par veckor, det måste ju vara vädret. I morse sa en på jobbet, gud vad trött du ser ut. Uppiggande kommentar nej, inte direkt, men ärligt, ja! Har sån j-la magsyra hela kroppen är sur, det tar på krafterna faktiskt. Jag håller på och trycker i mig natrium, jag vet inte om det hjälper, men jag är förberedd på att det blir lite värre först eftersom det sätter fart på syran. Drack en kopp kaffe i eftermiddags medan vi jämförde våra häftiga fotbollsskador och det är ju inte så bra förstås.

Läste att grönsaker är det bästa man kan äta för att få ner syran det finns mycket där som är basiskt och som då neutraliserar syran i kroppen (är ni intresserade om sådant här med kost och hälsa kan jag rekommendera en nyupptäckt webbsida http://hälsosidorna.se )och i stort sätt allt som är gott  är dåligt... Det brukar ju vara så, varför kan ingen hitta på något nyttigt som smakar godare än godis som man bara, åh det här skulle jag kunna leva på. På varudeklarationen står det innehåller bara ekologiskt, rättevise, närodlade grönsaker som är supernyttiga och dessutom går du ner i vikt till önskat antal kilo. Man tröttnade aldrig heller på den här produkten utan man kunde äta den till frukost, lunch och middag, som snacks till eftermiddags fika och när helst man kände sig lite sugen. Vad ska vi äta idag? Den meningen ströks ur vokabuläret för alla visste. Vi ska äta godastehälsonyttigastenågonsin från hädanefter. Åh nu tänker man om det nu uppfanns en sån produkt vad skulle den inte kosta? Men den skulle bara kosta 4.90/kg så att man fick massa pengar över till att resa också...

Nja, lite tråkigt kanske men ändå... folk kan uppfinna saker så vi kan åka till månen, men att komma på något som är gott och nyttigt det är ta mig fan omöjligt. Men frukt är gott säger någon. NEEJ, frukt är inte gott, inte om du jämför med en budapestbakelse eller ett färskt wienerbröd eller en swiezernötchokladkaka, så är inte frukt gott, den som säger det kan ta sin lilla banan och stoppa upp den någonstans så gör den kanske någon nytta iallafall... allt gott är ONYTTIGT!!!!! Pizza, chips, Hot´n spicy cheese dodles (som jag dessutom blivit beroende av), choklad, och lagar man mat är det förstås godare om man använder smör och grädde...åh mums!

Åh fy fan vad hungrig jag blev, tänk en pizza det vore gott...

Men jag ska iväg och träna klockan sex i två timmar så jag kan i och för sig äta med gott samvete idag iallafall. Men någon pizza blir det inte och inget godis heller, för jag orkar inte gå och handla och det ekar i skåpen, det finns nudlar så det blir väl lite nudelsoppa då, näringsrikt och bra... hm eller inte...

Jag lever inte som jag lär så mycket kan jag väll säga, här säger jag till dem stackars pensionärerna hur de ska äta för att behålla hälsan och att de måste röra sig, fast jag gör det på ett snyggt sätt. Kanske vore dags att jag själv tog fasta på de råden jag så frikostigt strör omkring mig för att försöka bidra till ett hälsosammare liv för dem jag träffar. Jo, kanske det, jag ska imorgon...

Kramen och pussen jag såg en tokig tant som missa bussen!

Det känns som igår...

Det känns som igår som jag första gången kände din varma lilla kind mot min,
som det var igår som jag för första gången såg dig och höll din lilla hand.
Det är svårt att förstå hur fort tiden springer fram med oss. Jag ville skydda dig som en lejonhona skyddar sina ungar mot de svårigheter som väntar ute i den farliga djungeln.

Så liten och så värnlös, helt maktlös låg du i mina armar, jag hoppas att du kände värmen och kärleken som jag kände från den första gång jag såg dig.

Min stora lilla kärlek, vad hade livet varit utan dig? Innehållslöst, utan mening??
Det är svårt att säga, nu vet jag ju bara att jag inte kan tänka mig ett liv utan dig, min stora lilla kärlek.

Så underbar, att det är svårt att förstå har jag varit med och skapat dig!!!

Jag fick ju förstås lite hjälp... av min stora stora kärlek...

I takt med att du har växt, växer kärleken sig starkare och starkare... Det inte länge sen du fick plats i din egen bokhylla. Du kanske åkte upp av bara farten när vi städade ditt rum... Och nu blir du snart tre...


Du föddes den 29 november 2006, en av de smärtsamaste och lyckligaste dagarna i mitt liv. Där är två ord som man kanske inte riktigt trodde man skulle använda i samma mening. Men va fan det är ju direkt hemskt att föda barn... Fast det är värt all smärta all möda när resultatet blir någon som du, lilla Kalle som blir tre år snart.

Det går så fort, vänta jag hinner inte med... snart har du finnar och fjunig mustasch och låter som en gosskör med alla stämmorna på en gång... Hur länge kommer jag få krama och pussa på dig utan att man är pinsam? Just nu är mamma bäst, en härlig känsla, nu är det du och jag mot världen... Älskar dig!

kram och puss på kind, en kind så len, så rund, så trind...


Jag vill ha Jimmy Choo men fjällräven och Ecco är kanske mer passande?

Såg nyss Seven pounds med Will Smith, vilken underbar film. Tårarna ville aldrig sluta rinna. Så skönt att gråta, det var länge sen... Bästa film på ett bra tag, i början förstår man ingenting men allt knyts ihop och till slut får allt betydelse.

Har du inte sett den se den!!!!!!

Igår kväll såg jag The proposal, den var bra, fast lite överreklamerad tycker jag. En typisk amerikansk romantisk komedi, förutsägbar, lite löjlig men ganska underhållande.

Idag blir det kalas hos pappa som fyllde i fredags, farmor och farfar kommer det var länge sedan, så det blir kul att träffa dem.

Här är min farfar, pappa, Kalle och jag i somras på kräftskiva hos min faster.

Längtar tills imorgon för då kommer klädleverans från ASOS... jihooo, alltid lika kul med nya kläder. Tänk om man hade ombegränsat med pengar då skulle jag köpa alla Jimmi Choo skor, har ni sett Jimmy Choo for H&M, det är så fina grejer. Fast när ska en 35 årig småbarnsmamma från landet använda dessa fantastiska "grejer". Hmmm, tänkte inte på det, klackarna är dessutom så höga att jag förmodligen inte skulle kunna gå i dem, jävligt opraktiskt men jävligt snyggt. Jag vill ha Jimmi Choo men... jag är ju dessutom arbetsterapeut så det passar bättre med fotriktiga Ecco skor och en fjällräven ryggsäck...

Nähä hopp in i duschen lite lunch och sen en tur till Närkes kil då ha de...

Kram och kyss det känns som det var sommar alldeles nyss!

RSS 2.0