Om man har ett par snygga löpartights springer man mer.

Det var min filosofi när jag köpte dom iallafall. Lägg därtill att jag köpte ett par nya joggingskor med grymt bra dämpning för löpning både på asfalt och spår. Jo men jag har nog iallafall sprungit 6-7 ggr under semestern det är väll inte jättedåligt. Varje dag tänker jag idag ska jag springa och jag ser fram för mig hur jag springer milen och kilona bara rasar av. I slutet av dagen ligger löpartightsen invikta i byrålådan (kanske en överdrift då jag inte har världens ordning på mina kläder men ändå) och skorna står kvar lite lätt dammiga på hyllan (troligen står de inte där heller utan ligger slängda någonstans men ni förstår poängen vid det här laget). Jag sitter förmodligen och stoppar i mig något väldigt onyttigt också medan samvetskvalen motas bort, bort, bort väldigt långt bort. Ibland kan jag nog nästan intala mig själv att pizza är nyttigt och att man får motion av att sticka.

Jag lurar mig själv men bara för en kort stund sen mår jag lite dåligt för att jag har gått upp några kilo i vikt. Tills det är dags för nästa morgons dagdrömmande om den sköna löpturen i den förtrollande vackra skogen där stegisättningarna knappt känns jag glider fram nästan i luften. DUNS, DUNS, DUNS, FLÅS, FLÅS, FLÅS hallå vad är det där för ljud?

Det var bara verkligheten som sprang ikapp (vilket inte borde va så j-la svårt)... haha
Äh så illa är det väll inte men tänk om man kunde ha lite mer karaktär och inte bara springa som en dåre första veckan man har nya skor och nya tights.

Nä nu är det snart sovdags imorgon ska jag ut och springa jag tror det blir milen :0)

Tjingaling!

Systra mi...

♥ Eller systrarna mina, tänkte bara lägga in en lite hälsning (då ni två är de enda som läser min blogg).
Puss och kram på er mina älskade systrar. 

Till slut blev det något bra!

Jag tänkte skriva lite om mitt ganska nyuppfunna intresse, nämligen stickning. He he där kände jag mig inte en dag under 35...
Min farmor lärde mig och sticka när jag var liten och takterna sitter i. Jag har gjort raggsockor till mig själv och två par till Kalle. Kalle vägrade ta på sig sina han skrek i högan sky "vill inte", "ta på dig sockorna ung..... " hade man lust att säga då, sockorna åkte ner i väskan och med till dagis för av någon konstig anledning tar barnen på sig det fröknarna säger där. Iallafall så står hoppet till nästa par sockor nu till hösten jag har köpt lite för stora gummistövlar så sockor blir ett måste. F-n har man suttit och stickat och stickat så ska det väll användas. Mina sockor blev för små hälen sitter under hålfoten, jättesköna!

Nästa projekt var vantar... tumvantar nej då jag gör fingervantar... till Kalle. Den första blev jättefin den andra blev ganska fin, det var bara ett problem. Tummen satt på samma sida som den förra, Ja men va f-n hur svårt kan det va. Två högerhandsvantar kan ju va bra att ha om man tappar bort en. Bara att sätta igång att sticka en ny vante till vänster. Den vart inte bra. Den blev bred, glömde att ta in när jag började med handen. Fingrarna blev lite kortare jag tyckte jag mätte. Kanske Kalles vänster hand är tjockare och har kortare fingrar? Men nej mitt barn har varken två högerhänder eller tjockare vänsterhand med korta små stumpar, synd. Men det är ju så kul att sticka så jag gör en vante till och döm till min förvåning den blev ganska lyckad. Så efter mycket svett och GARN så har Kalle nu ett par fingervantar som efter en tids tillverkning verkar lite för små... Sammanbrott ånej om man drar lite i dem så går det så bra... Stackars barn kan man tänka... och det kanske inte är helt fel i det här sammanhanget.

Håller på med ett par sockor till min syster Lisa de är jättefina och nästan klara, vad kan gå fel denna gång. Min faster tittar imponerat på mina alster när hon är på besök (min faster är liksom stickmästare, hon kan typ sticka vad som helst en bröllopsklänning eller ett hus) Hon lyfter lite skeptiskt på sockan och säger "men vad har du gjort här? det ska ju sitta ihop..." Oj då jaha svårt att tolka stickbeskrivningen just där...

Jag är iallafall övertygad om att mitt femte sockpar kommer att bli enastående...

Nu till min stolthet så här långt i garnverkstan. Min nya vintermössa. Den är så fin att jag till och med måste visa den på bild. En sak till den är faktiskt skön också och tro det eller ej men en beställning har till och med rullat in.



Inte så illa pinkat va! och till mössan har jag tänkt göra ett par vantar... ett par tumvantar!


Puss och kram sticka en gam!


Sommarens fynd och en riktigt bra baksmälla!

Lite har jag allt shoppat i sommar det är så himla kul att göra av med pengar. Dessutom känner jag mig riktigt rik nu. Har på något sätt lyckats få pengarna på kontot att växa. Så då får man väll strö omkring sig lite. Tur att jag har en ekonomisk sambo... (Det var inte min förra det var ju total katastrof förstås). Men nu sen sju år snart 15 augusti räknar vi från går månaderna ihop och nu helt plötsligt finns det massa pengar kvar när månaden börjar närma sig slutet... Massa och massa, men för en medelsvensson med medellön och medelutgifter. Iallafall det här är några av de saker jag har fyndat i sommar det mesta på rea. Jag vet inte om affärerna säljer saker till ordinarie pris på sommaren.

ÅHHHH PAUSMASSAGE helt oväntat kommer min kära (ekonomiska) sambo och masserar mina axlar. Sånt gillar jag det är uppenbart att han har många talanger. På tal om talanger måste jag snart visa upp mitt sidointresse nämligen stickning något som jag faktiskt är ganska bra på enligt mig själv.

Åt något så himla gott idag B U D A P E S T B A K E L S E tur det var träning sen då...

Kom visst lite från ämnet kolla in smakprov på mina reafynd (obs! skymta fotbollsskorna för 150 kr i bakgrunden):



och mina inte reafynd...



Förresten vi var på bio jag och min ekonomiska massage sambo häromdagen. Vi såg Baksmällan åh va den va bra. Helt grym faktiskt jag var förväntansfull innan hade hört mycket bra om den. Den var faktiskt bättre än jag trodde. Den är bara så galet skön. Lite som man önskar man inte skulle ta allt så j-la allvarligt. Nu kanske det här var lite överdrivet men iallafall. Jag rekommenderar den starkt iallafall den ligger högt i topp bland klassikerna på komedihyllan.

Såg ett par andra filmer när det regnade, vilket kan ha varit praktiskt tagit nästan varje dag den här sommaren, Pride and glory med Edward Norton (som jag gillar mycket) och Collin Farrel den var bra. Handlar om korrupta poliser och familjen vad går först?... Såg även International den var helt ok men man måste hänga med lite. Interpol som gör en utredning på en stor bank som har skit i fickan.

Nu ska jag gå och äta blir kanske nudlar eller bara macka köpte massa gott pålägg i morse, ja så får det bli, yummie!


Träning igen...

Idag var ingen rolig träning, tung i benen, loj, lite tjurig, jättelite damspelare (lördagens bravader kanske sitter i ännu).
Extra träning på söndag vi som pratade utgång på lördag igen. Ja, vaddå det är ju semester... Men jag har ingen större lust inte idag iallafall. Det skulle vara om jag hinner få leveransen med partykläningar från ASOS... flåt lillasyster flåt.

Dagens höjdare öh intervallen var inte lika jobbig...
Dagens magplask att det är så ojämna spelare...

Mera intervall...

Torsdagsträningen var svinjobbigt men kul. Lite avslutsövningar körde vi också det är alltid skoj med inlägg och så...
Nu är jag sugen på match. Formen känns sådär orka jogga länge det gör jag men tempoväxlingarna de lär nog vänta på sig.

Dagens höjdare fotbollsskorna kan fortfarande inte fatta att jag hittar de skönaste fotbollsskorna någonsin när jag är 35 år och snart ska lägga av för 150 SPÄNN otroligt.

Dagens magplask... heheh JC är så slut efter att ha varit inne och kört två mot två så hon inte kommer ihåg vad tränaren heter. -Vad heter han (Leffe menar du?) ja, Leffe, jag orkar inte mer....

Kolmården 2009

I fredags bar det av till Kolmården, vi skulle som Kalle sa hälsa på alla djuuren. Med oss hade vi faster och farmor, så alla släktingar bor inte på kolmården... Kalles "bf" (best friend ni som kollar såpor hajar) var också med med sin familj. (Nää, han åkte själv, vadå han är ju faktiskt 2,5)...

På tal om hajar så tänkte vi oss ett äventyr på aquariumet innan man går in i själva parken. 90 spänn extra per vuxen, de vet hur de ska mjölka barnfamiljer på pengar minsann, såg ett par slöa krokodiler, vet faktiskt inte om de var uppstoppade eller om de levde. En bamse anakonda ända häftiga ormen, försökte klappa stingrockor såg dessutom några riktigt äckliga ålar. Två hajar hade dem som gled omkring majestätiskt i ett jättefint akvarium eller vad man ska kalla det. När jag gick och hämtade barnvagnen som vi parkerat vid silkesaporna (små söta saker som är lösa) klättrade de på vagnarna en snodde en napp ur en vagn och drog som en avlöning. De var jättetama klappade tre stycken, men naturligtvis var resten av familjen inte med då.

Annars var det mest en upprepning från förra  året tyvärr inte så många getter som förra året då hade de precis fått ungar nu var de lite större. Kalle gick mest runt och tog kort med våran kamera sk. close ups...



Iaf så var ju den största behållning delfinshowen, lite lite delfiner och lite mycket snack men de är ju helt fantastiska. Delfinerna alltså. Måste vara världens mest fantastiska jobb att träna delfiner. De hade två små kalvar de heter ju så barnen. Mamman heter ko och pappan tjur. Tänk vad man får lära sig.

Sen slängde vi oss i bilen och åkte hem hann vara hemma i två minuter sen kom grillpartajarna. Konstigt att man inte blir av med stresssymtomen trots semester...
Ja, ja kul var det! Både på dagen och kvällen.

Dagens höjdare vet inte antingen delfinshowen eller att min kompis Kicki som bor i tyrolen sen sju år tillbaka börjat prata lite konstig svenska.

Dagens magplask... ja, bokstavligt taligt så var det när den lilla ett och ett halvt åringen ramlade handlöst i grisbajset...

Tjingaling!

Mysiga du...

Åh vad du växer för varje dag som går har det hänt - vi upptäcker att du lärt dig något nytt. Din favoritsyssla just nu är att jaga drakar med pappa och spruta eld på dem med ditt nya svärd som mormor inhandlat i stockholm. Mamma (alltså jag) sa att kanske ville Kalle ha en grävskopa, men mormor tyckte ett svärd. Åh det var ju en hit på flera sätt...

För ett par veckor sedan satt vi och tittade på kort i ditt album och du satt och berättade vem det var på bilden. "Kalle, kalle, kalle..." för det mesta. Sen på en bild dök min mamma upp och min mormor Barbro och du sa mycket riktigt att där var mormor. Jag frågade om du kom ihåg vem det andra var? Och du svarade "Mmmmm, Barbapappa!" Jag skrattade och förklarade ja, nästan det är ju mammas mormor Barbro. I vilket fall så dyker mormor upp på ett kort lite senare i albmumet igen och jag testar min sons förmåga att minnas. "Mmmm, INTE Barpappa.... BARBAMORMOR!"

Så sköna de är barn. Idag har vi varit ute med din nya röda cykel, eller jag har skjutit på med en sådan där pinne. Kanonbra faktiskt! Det där med att trampa är lite för svårt, koden är ännu inte knäckt men det kommer snart var så säker.

Ett favoritcitat är ju svårt att välja ut bland alla sköna ordflöden som strömmar ur dig lilla vän. Ovanstående är ju klockrent, men mysigast var när du låg brevid mig en morgon i sängen och la din lilla mjuka arm om min hals och sa "jag tycker om min mamma". Ååow, det är så hjärtat spricker av kärlek.


Drillad av coachen

Ja idag var det då fotbollsträning, vilket var smärtsamt jobbigt men nu i efterhand väldigt skönt. Träningen gick ut på att få upp speltempot. På slutet blev det intervall löpningar. Något som jag efterlyst men ångrar i efterhand, fast igentligen inte. Det är sjukt jobbigt bara. Mådde lite illa sista tre löpningarna men jag har ju väldigt svårt att ge mig... Jag viker inte ner mig. Men jag är inte snabb, knäoperationen i maj så jag missade alla matcher på vårsäsongen förutom första och sista (en halvlek) har ju inte gjort saken bättre.

Något som coachen anammat, fick dubbla ett antal gånger vid spelet, inte av en slump utan helt uträknande av coachen. -Nu ska vi få dig i form tror jag han sa.

Det är kul att han ser potential i oss äldre. Vi har en hel del rutin och bidra med inte tu tal om det men vem vill springa omkring på planen med en tempoökning som är noll? Det är lite pinit....

Ja, ja så vägen mot en formtopp inför höstens seriestart har börjat vi får väll se hur det går.

Åh köpte nya fotbollsskor på öland förra veckan, de var skitbra.

Dagens höjdare fick en finfin träff på bollen som flög in i mål långt utifrån.
Dagens plattfall blev ifrånsprungen av en 13-åring och en 16-åring i alla intervalllöpningarna.

Alla bloggar ju...

Jo men det verkar ju rätt kul faktiskt. Jag gillar ju att skriva så... Vad kommer jag att skriva om då? Förmodligen lite av varje om vad som händer i min värld. Det är ju så den heter bloggen I Sofias värld. Inte vet jag om det är särskilt intressant. Men vad gör det för det är möjligt att ingen kommer att läsa bloggen heller. :-)

Just nu längtar jag till fotbollsträningen imorgon. Det är faktiskt så... Jag är 35 år och står med ett ben i du kan göra vad du vill landet och med ett ben i du måste ta ansvar landet. Men det kanske är så det ska va. Det kanske är en bra sak. Fast ibland fäller man ju krokben på sig själv och vet inte riktigt vilket ben man ska stå på. Men varför kan man inte få det bästa av båda världar?

Vad har det med fotboll och göra. Jo, men vissa tycker ju att man är för gammal för att spela fotboll när man är 35. Vi är ju väldigt åldersfixerade här och nu. Jag tycker om att gå ut och festa ibland. Jag tycker om att bara vara jag ibland helt enkelt. När jag lirar boll och när jag är ute (någon gång ibland) så får man tillfälle att bara tänka på sig själv, slippa fundera på om Kalle (min älskade trotsiga unge) har fått mat, ren blöja, kommit i säng i tid. Det är ju sånt man gör de allra flesta dagarna om året ändå. När jag tänker efter har jag nog bara en tå i du kan göra vad du vill landet en lilltå. Men fan så viktig den där lilltån är utan den är man ju inte hel. Så jag längtar efter fotbollsträningen imorgon då jag och min lilltå ska ta de nyfyndade fotbollsskorna och för en och halvtimme vara jag, mosa på planen, skicka på bollen en spark rätt i krysset (händer ju kanske inte så ofta), svettas, skratta, bli förbannad och knyta näven i fickan, bli trött, bli nöjd, komma hem pussa lillkillen i nacken och stryka en hand över lockarna. Tala om för sambon hur jobbig träning var och vilken jävla fint jag drog på.

Fotboll är för mig vad norrlandsguld är för killen i keps...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0